Architectuur

Kick Off Days for Architects: schiet als stagiair vlot uit de startblokken

Kick Off Days for Architects: schiet als stagiair vlot uit de startblokken
Foto: © Sara Vandewalle
Voor flink wat pas afgestudeerde architecten staat de stage voor de deur. Een uitdaging die heel wat vragen oproept. Om alle vraagtekens weg te werken organiseert Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) in september een nieuwe editie van de ‘Kick Off Days for Architects’. Deze gratis infosessie helpt stagiair-architecten vlot op weg.

De juiste informatie kan het parcours voor kersverse ontwerpers heel wat lichter maken. Tijdens de ‘Kick Off Days for Architects 2019’ zet een panel van experts de rechten, plichten en mogelijkheden op een rij. Wat houdt het statuut van stagiair-architect in? Mag je gedurende je stage eigen werken uitvoeren? Zijn stagiairs verplicht een BTW-nummer aan te vragen? Hoe zit het met buitenlandse stages? Hoeveel verdien je? Hoe pak je je eerste project aan?

NAV nodigt enkele gevestigde architecten uit om hun ervaringen te delen. Onder meer Paul De Mulder (De Bouwerij), Wim Mertens (OM/AR) en Thijs Prinsen (LENS°ASS) geven tips & tricks voor een mooie toekomst. Maar ook startende architecten komen aan het woord: stagiair-architect Katrien Valcke en architect Nils Gaethofs vertellen welke struikelblokken zij tegenkwamen en hoe ze die overwonnen.

Wie vragen heeft over zijn of haar stage, kan de infosessie volgen op donderdag 12 september in Gent (Desco), op dinsdag 17 september in Lummen (Desco) of op donderdag 19 september in Mechelen (BULO).

Deze infoavonden zijn volledig gratis. Online inschrijven is wel verplicht.
Meer info en inschrijven: www.kickoffdaysforarchitects.be

Programma

18u30 Ontvangst met broodjes

19u00 Panelgesprek over de stage en daarna
  • Boekhouding, statuut & wetgeving
  • Haal het onderste uit de kan: getuigenis van jonge & ervaren architecten
  • Verantwoordelijkheden en beroepsaansprakelijkheid
  • Wat zijn de mogelijkheden met jouw diploma?

21u00 Drink. Stel je vraag persoonlijk aan onze experts

Ook interessant