Keukens

Keukentrends 2018: marmer maakt een comeback

Keukentrends 2018: marmer maakt een comeback
© Eggo
Terwijl je marmer vroeger enkel zag in klassieke interieurs en keukens, zie je het nu overal opduiken en kan je er niet meer naast kijken. Klassevol, minimalistisch, kostbaar: marmer is en blijft het symbool van onbetwistbare verfijning. Maar nu is het wel in een modern jasje gestoken. Onweerstaanbaar mooi!

In combinatie met hout, messing of koper steelt marmer de show. Tabletten, kandelaars, broodplanken, horloges: marmer doet het overal goed. Je ziet het zowel bij toegankelijke merken als bij designers: in de interieurtrends van vandaag vind je overal wel een subtiele aanwezigheid marmer.

En in de keuken? Dezelfde trend! Het verfijnde en minimalistische marmer zet de toon. Voor een resoluut hedendaags effect kiest men voor marmer op muren, wanden of werkplannen. Marmer ziet er goed uit in zwart of wit maar flirt ook wel eens met pasteltinten (speciale vermelding voor roze, aquablauw of lichtgroen) en koperkleurige tinten.

Keukentrends 2018: marmer maakt een comeback
© Eggo


Houd er wel rekening mee dat marmer een poreuze steen is. En dat wil zeggen dat je er gemakkelijk vlekken op maakt. Daarom biedt èggo heel natuurgetrouwe imitaties in composiet of keramiek in wit of zwart antraciet. Die zijn wel bestand tegen krassen en schokken. Er is dus geen enkele reden meer om het niet in huis te halen!

Ook interessant