De keukentrends van 2018

16 april 2018 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
De keukentrends van 2018
Je koopt niet elk jaar een nieuwe keuken, maar toch zijn er trends als het gaat om materiaal- en kleurgebruik. De keukentrends van 2018 zijn onder te verdelen in twee stromingen: Ethnic Nature en Monochrome. We lichten ze hieronder in het kort toe.

Ethnic Nature

Groen, aardetinten en grof hout: dat zijn de keywords in Ethnic Nature. Een trend die geÔnspireerd is op etnische culturen en tropische natuur en waarin groen dť trendkleur is. We halen de natuur naar binnen met materialen als rotan en met een prachtig palet van bruintinten; van zand tot klei en donkere aardetinten. Zwart combineren we met hout- en steenstructuren met duidelijke nerven en aders. In deze mix van aardse kleuren en natuurlijke materialen gaat handgemaakt samen met industriŽle metalen als Gun Metal, Gold en Copper.Monochrome

Minder exotisch dan Ethnic Nature, maar zeker niet minder spannend is Monochrome: een terugkerende trend met steeds een ander accent. Monochrome staat voor ton sur ton, waarbij we een combinatie van verschillende materialen en structuren zien en een uitgesproken vormentaal. Er wordt gespeeld met contrasten: hard tegenover zacht, hoog en laag, licht gecombineerd met donker, rond naast vierkant, organisch versus strak. Een Monochrome keuken verveelt nooit! Soms wordt een extra kleur toegevoegd om diepte en verwondering te scheppen. In 2018 zijn dat vooral wit en zwart of wit met pastel.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo