Kenmerken en voordelen van paneelgordijnen

Bron: Bouw & Wonen
Kenmerken en voordelen van paneelgordijnen
Foto: Decorette.nl
Raamdecoratie is onontbeerlijk is een woning. Het kan de sfeer van de woning dat beetje extra geven. Maar tegelijkertijd is het moeilijk te kiezen. Er zijn zoveel soorten raamdecoratie dat je al snel het bos door de bomen niet meer ziet. Het gaat van klassieke gordijnen over rolgordijnen tot lamellen. Maar heb je al eens gedacht aan het plaatsen van paneelgordijnen?

Wat is het?

Paneelgordijnen zijn, zoals het woord zegt, gordijnen die geplaatst worden zoals panelen. Maar uiteraard zijn het geen houten panelen, maar panelen van stof. Deze panelen worden opgehangen aan meerdere rails, waardoor ze over mekaar kunnen geschoven worden. Dit geeft een heel strakke, moderne en luchtige uitstraling. Het kan zowel in de slaapkamer geplaats worden als de keuken of de woonkamer. In het thuiskantoor komt het misschien nog wel het meeste tot zijn recht. Het geeft een heel professionele uitstraling aan de werkplaats.

Stoffen

Afhankelijk van de gekozen stof kan je gaan voor meer of minder inkijk. Ook de lichtinval kan ermee geregeld worden. Zo zijn er gradaties in transparantie naargelang de voorkeur om het licht een beetje te filteren, de zon goed buiten te houden of eventueel de ruimte volledig te kunnen verduisteren. Er kan zelfs gekozen worden voor een combinatie van verschillende stoffen om met de lichtinval te spelen naargelang het moment van de dag of het seizoen.

Grote ramen

Vooral bij grote ramen, van plafond tot vloer, zijn paneelgordijnen uitermate geschikt. Zelf als u kiest voor heel brede panelen op volledige hoogte, blijven ze makkelijk verschuifbaar. Het is vrijwel altijd aangewezen om de gordijnen op maat te laten maken. Standaardmaten gaan zelden goed uitkomen. Elke situatie vraagt zijn eigen oplossing. Ze zijn ook makkelijk in onderhoud en kunnen met de hand gewassen worden.

Scheidingswand

De paneelgordijnen kunnen niet enkel gebruikt worden om bij het raam te plaatsen, maar ze zijn ook inzetbaar om een makkelijke scheidingswand te maken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je iemand ontvangt in de eetkamer voor een zakelijk gesprek en je de rest van de woning tijdelijk wilt afschermen.

Dus als je wilt kiezen voor een sobere, strakke uitstraling van de woondecoratie, bekijk dat zeker ook eens paneelgordijnen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo