Interieur

Kantoorpand verbouwd tot Duurzaam Courtgarden Eco Hotel

Onlangs is het Hotel in Den haag op de Laan van Meerdervoort 96 geopend voor hun nieuwe gasten. Dit nieuwe 3 sterren hotel is het eerste duurzame hotel in Den haag dat een officiële groenverklaring van het Ministerie van Milieu heeft gekregen. Dit doormiddel van isolatie, groen vervoer en groene energie. Verwol heeft dit pand in 4,5 maanden omgebouwd tot een mooie duurzame hotel.

Slopen en Demonteren

Het eerste wat moest gebeuren in het pand was het verwijderen van vloerbedekking, het uitzagen van gevelelementen, het demonteren van de liftpartij en het slopen en afvoeren van toiletgroepen. Hergebruik van materialen was een onderdeel van de verbouwing. Bijna alle armaturen werden hergebruikt, bestaande installaties zijn zoveel mogelijk hergebruikt, zelfs plafondtegels zijn herplaatst in de back office ruimtes.



Bouwkundig

Tot de bouwkundige werkzaamheden behoorde het plaatsen van gevelkozijnen om meer lichttoetreding te krijgen in het Hotel en zo ook meer warmte binnen te krijgen. Daarnaast is de bouwkundige vloer geïsoleerd ter hoogte van de Hotelkamers om deze op temperatuur te houden, verder zijn er sparingen gemaakt voor de luchtbehandeling en voor de aan en afvoeren van badcellen.



Afbouw werkzaamheden

Alle wanden in het pand zijn aangebracht door Verwol, dit ging om MS wanden van verschillende diktes omdat deze aan verschillende eisen moesten voldoen. Kamer scheidende wanden, wanden tegen de gevel om deze nog extra te isoleren. De Douche moest ook opgebouwd worden, hierin zijn wanden geplaatst met Water Resistant gips. Het kozijn in de doucheruimte is een eigen fabricaat van Verwol die zij normaal toepassen in hun Clear Vision-25 wand. Verwol heeft in de Slaapkamers een 600x600 plafond geplaatst en in de algemene gebieden een 600x1200. Ook zijn alle brandwerende puien aangebracht door Verwol.



Duurzaam

Bij de verbouwing van kantoor naar hotel is gebruik gemaakt van duurzame materialen en energiezuinige systemen voor verwarming, verlichting, isolatie, luchttoevoer en luchtzuivering. De speciale warmtepomp die bij de verwarming wordt ingezet, zorgt voor een zeer laag gasverbruik en een aanzienlijke vermindering van uitstoot van schadelijke stoffen. Waardoor dit Hotel een duurzaam project is voor een relatief weinig geld.

Ook interessant