Interieur

Verwol levert special project ACTA op

Naast het VU Medisch Centrum in Amsterdam is de nieuwe hoofdlocatie van ACTA gerealiseerd. ACTA is een samenwerkingsverband van de faculteiten der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam en verricht wetenschappelijk onderzoek, geeft onderwijs en verleent patiëntenzorg op het terrein van de tandheelkunde. Het gebouw is ontworpen door Benthem en Crouwel Architekten.

Verwol Projectafbouw plaatste in de gehele nieuwbouw circa 13.000 vierkante meter systeemwand van het type Luxe-100 met een 0 mm voeg. Een zeer bijzonder detail aan dit wandtype is de speciaal verhoogde onderplint van 100mm. Op de praktijkafdeling zijn ronde wanden geplaatst welke zijn voorzien van stralingwerend lood ter bescherming van de gezondheid. In totaal is circa 600m2 systeemwand voorzien van lood.



Gestroomlijnde kasten

In diversen gangzones zijn witte ‘softline’ kasten in de gangwanden ingebouwd welke tevens zijn voorzien van hoge geluidsisolatie. Deze ‘softline’ kasten kenmerken zich door afgeronde hoeken waardoor het gehele interieur gestroomlijnde en moderne uitstraling krijgt. De 10 stuks witte apothekerskasten op de praktijkafdelingen met uittreklades zijn voorzien van gepostformde zijwangen welke helemaal in lijn zijn met het overige meubilair.



Metalen lamellen

Naast (systeem)wanden en kasten monteerde Verwol onder andere in het restaurant geperforeerde metalen lamellen plafonds met een uitzonderlijk lengte, en diversen koofconstructies waar verlichting achter is geplaatst. De geperforeerde metalen plafonds leveren een goede akoestiek in hoge en rumoerige ruimtes als het restaurant.

Voor Verwol is ACTA een project met veel speciale en hoogstaande detailleringen, zowel esthetisch als technisch. Het voldoen aan hoge geluidseisen, project specifieke detailering en gezondheidsmaatregelen zijn daar voorbeelden van.

Aannemer: Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren
Architect: Benthem en Crouwel Architekten.