Interieur

Oplevering hoofdkantoor FrieslandCampina Amersfoort

Recent heeft Verwol haar werkzaamheden in het nieuwe hoofdkantoor van FrieslandCampina in Amersfoort afgerond. In opdracht van Dura Vermeer Bouw Hengelo leverde en plaatste Verwol Projectafbouw op de twaalf kantoorlagen de systeemwanden en systeemplafonds.

Het voormalige AkzoNobel pand is volledig gerenoveerd en biedt ruimte aan circa 625 medewerkers. Het nieuwe interieur is vooral transparant en straalt rust en ruimte uit en is gezegend met een prachtig uitzicht over de bosrijke omgeving.

Whiteboard wanden

Op elke bouwlaag zijn tientallen spreekkamers en kantoorruimtes gecreëerd door middel van Clearvison dubbel- en enkelglaswanden. Door de geperforeerde en geïsoleerde onderbak zijn de dubbelglaswanden extra geluidsisolerend. Een aantal glaswanden zijn beplakt met folieprints passend bij de huisstijl van FrieslandCampina. Functioneel en uniek zijn de naadloze en dichte V-100 tussenwanden waar whiteboard panelen in zijn opgenomen. Hierdoor kan me op de wanden schrijven en zijn staande en / of hangende whiteboards onnodig.

Variëteit aan plafonds

Door het gehele pand zijn diversen types, zowel akoestisch als geperforeerde, systeemplafonds geplaatst zoals inlegplafonds, verdekt uitneembare- en half verdekt uitneembare plafonds. De niveauverschillen in het plafond, bijvoorbeeld in het luxe bedrijfsrestaurant op de begane grond, zijn opgelost met strak afgewerkte niveau – en gevelkoven.



Aannemer: Dura Vermeer Bouw Hengelo
Wanden/plafonds/koven: Verwol Projectafbouw BV