Nieuwbouw

Kantoorgebouw Belvédère in Den Bosch bereikt hoogste punt

Kantoorgebouw Belvédère in Den Bosch bereikt hoogste punt
Wethouder Jan Hoskam en Jeannot Evers - Foto: Marcel Willems Fotografie
Woensdag 10 maart 2021 vond in klein comité de viering plaats van het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe kantoorgebouw Belvédère in ’s-Hertogenbosch. Belvédère II opent deze zomer haar deuren voor werken op hoogwaardig niveau aan de zuidelijke rand van het Paleiskwartier. BDO Accountants & Adviseurs is de eerste huurder die zijn intrek gaat nemen. Het gebouw is ontworpen door architect NOAHH | Network Oriented Architecture en vormt samen met het naastgelegen pand Belvédère I – het Nederlandse hoofdkantoor van Ricoh – een zeer markant gebouwencomplex aan de Randweg en entree van het nieuwe centrumgebied Paleiskwartier.

Een selecte groep genodigden werd welkom geheten door directievoorzitter Nick de Boer van opdrachtgever BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier. Vervolgens werd de vlag bevestigd aan de top met behulp van een kraan door wethouder Jan Hoskam en Jeannot Evers, partner van BDO Zuid-Nederland.

“De keuze voor Belvédère als nieuwe locatie voor ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch is voor ons heel logisch. Het pand heeft een bijzonder mooie ligging: dicht bij de stad en goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Daarmee is het een aantrekkelijke locatie voor onze huidige en toekomstige medewerkers. Zowel het pand als de omgeving passen uitstekend bij onze duurzaamheidsdoelstellingen waaronder ook een mobiliteitstransitie valt. De inrichting van het nieuwe kantoor kunnen we goed laten aansluiten bij onze toekomstige nieuwe manier van werken, waarvan de combinatie tussen werken op kantoor en thuis onderdeel uitmaakt. Wij kijken ernaar uit om onze intrek te nemen in dit prachtige nieuwe pand!” vertelt Evers.


Inspirerende en aantrekkelijke werkomgeving

Kantoren krijgen steeds meer de functie van ontmoetingsplaats en dragen bij aan de beleving en het imago van de gebruikers. Een inspirerende en aantrekkelijke werkomgeving trekt talent aan. Belvédère speelt in op de huidige behoeften en wensen van de hedendaagse werknemers. Met een onderscheidend en comfortabel pand, in een hoogkwalitatieve omgeving met een uitstekende bereikbaarheid en voorzieningen, creëert Belvédère een werkplek voor de toekomst waar werknemers graag willen zijn.

Kantoorgebouw Belvédère in 's-Hertogenbosch bereikt hoogste punt
Impressie: NOAHH | Network Oriented Architecture

Kantoor met uitzicht

“De kantoren van Belvédère hebben een ‘open blik’ met een dubbelhoge glazen plint waardoor je kunt zien wat er binnen gebeurt. Als multi-tenant kantoor heeft het gebouw zeer flexibele plattegronden zonder dragende binnenwanden. Kenmerkend voor het gebouw is de uitstekende kroon met hierin werkplekken in de vorm van uitkragende glazen serres. Hier heb je een buitengewoon uitzicht over ’s-Hertogenbosch en natuurgebied De Gement. De lager gelegen driehoekige volledig glazen hoekruimtes zijn toegevoegd als verbindings- en ontmoetingsruimten. Een prachtige plek om van de ene naar de andere verdieping te lopen en collega’s te ontmoeten of te ontspannen en te genieten van het uitzicht,” aldus architect Patrick Fransen van NOAHH.

Kantoorgebouw Belvédère in 's-Hertogenbosch bereikt hoogste punt
Impressie: NOAHH | Network Oriented Architecture

Gebiedsontwikkeling Paleiskwartier

Belvédère is een initiatief van BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier. Dit betreft een publiek private samenwerking tussen gemeente ’s-Hertogenbosch, NIBC Bank NV en VolkerWessels die in 1998 al werd opgericht voor de gehele gebiedsontwikkeling van het Paleiskwartier. Inmiddels is hier 200.000 m² kantoorvoorraad gerealiseerd, waarmee dit gebied een belangrijke economische locatie is van ’s-Hertogenbosch.

Ook interessant