Kantoor met woningen van BURO II & ARCHI+I

  BE   19 februari 2013 Bron: Architectenweb
In opdracht van huisvestingsmaatschappij Goedkope Woning heeft BURO II & ARCHI+I de kantoren van de opdrachtgever met zeven sociale huurwoningen gecombineerd. De sociale bouwmaatschappij Goedkope Woning heeft haar kantoor in twee aangrenzende woonhuizen uit het begin van de twintigste eeuw in de Kortrijkse Nieuwstraat. Toen in 2006 een nieuwe directeur aantrad, kwam ze in een huis waarin nog veel authentieke details aanwezig waren, maar dat verder in verwaarloosde staat verkeerde.

Renovatie van het pand was noodzakelijk om op een hedendaagse en comfortabele wijze te kunnen werken en om cliŽnten op een goede manier te ontvangen. Met het oog op efficiŽnte samenwerking en de toegankelijkheid van de kantoren voor alle bezoekers, lag het voor de hand het hele kantoor op de begane grond te situeren.

Kantoor
De representatieve functies zijn aan de voorzijde in het oude huis ondergebracht. Ze sluiten aan op het nieuwe landschapskantoor achterin, akoestisch gescheiden door een zone met alle ondersteunende diensten.

De grillige vorm van de muur tussen Goedkope Woning en de naastgelegen winkel heeft BURO II & ARCHI+I gebruikt om bergingen, een garderobe en een rollend archief onder te brengen. Twee ruime binnentuinen zorgen voor groen en daglicht bij het landschapskantoor.

Lees verder op Architectenweb.nl
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo