Je kostbare spullen tijdens je sabbatical veilig opgeslagen

1 oktober 2021 Bron: Bouw & Wonen
Je kostbare spullen tijdens je sabbatical veilig opgeslagen
Sommige beslissingen worden weloverwogen genomen. Verhuizen of je baan opzeggen is iets wat je niet zomaar doet. Daar gaat soms een lange tijd overheen. Durf je het aan om je zekerheid vaarwel te zeggen en de grote stap te nemen. Ben je toe aan een relatie of neem je de stap om een zelf een bedrijf te beginnen. Allemaal zaken die van invloed op je leven zijn.

Sociaal

Na je studie ben je heel enthousiast met je eerste baan begonnen en nam je intrek in een mooi huur-appartement in de binnenstad. Het bruisende leven in de stad bevalt je enorm. En nu de uitgaansgelegenheden weer volop open zijn ben je alweer diverse keren met je collegaís op stap geweest. Je geniet er enorm van.

Sabbatical

Hoewel je je in het uitgaansleven als een vis in het water voelt, denk je er de laatste tijd toch steeds vaker aan om er een jaartje tussenuit te gaan. De rust die het thuiswerken de afgelopen tijd met zich meebracht beviel je eigenlijk wel. Geen zeurende collegaís aan je hoofd, geen roddels bij het koffiezetapparaat en geen overvolle kantine. Allemaal dingen waar je je nu bij terugkeer op kantoor toch weer aan zit te ergeren. Een jaartje helemaal vrij en doen wat je zelf wilt dat trekt je wel. En omdat zowel je huur- als je jaarcontract op het werk aflopen wordt dit een steeds aantrekkelijker gedachte. De spullen die je hebt zul je dan wel ergens onder moeten brengen. Maar daar is vast wel ergen plek voor. Opslagruimte huren is dan een goed idee.

Reizen

Door het thuiswerken van het afgelopen jaar heb je flink wat geld van je salaris opzij kunnen zetten. Daarvan kun je wel een jaar onbezorgd leven. En nu reizen weer op een veilige manier kan, vat je het idee op om tijdens een sabbatical jaar een rondreis door Europa te gaan maken. Je hebt altijd al de cultuur van verschillende landen willen leren kennen.

Zuinig

Omdat je niet alleen zuinig bent geweest met je uitgaven van vorig jaar, maar ook nog eens zuinig op je mooie spullen bent, wil je die straks wel veilig op kunnen bergen. De eerste plek waaraan je dacht was in het ouderlijk huis. Maar die vlieger gaat niet op omdat ze onlangs naar een appartement op de begane grond zijn verhuisd. Een zolder om al je spulletjes tijdelijk op te slaan is dus niet meer voorhanden. Na een zoektocht op internet zie je een ideale mogelijkheid waarbij je zelf alles in de hand hebt en die bovendien veilig en makkelijk te huren is. Hoewel de mogelijkheid van self storage een nieuw fenomeen is, trekt het je onmiddellijk aan. Je kunt al je belangrijke goederen zelf inpakken en daarna de huur en transport op je eigen tijd inregelen. Het klinkt je beter in de oren dan het tijdelijk huren van een garagebox. Bovendien kun je het thuis op je tablet of iphone regelen. Hoe handig is dat, een plek waar je waardevolle huisraad en elektronica zwaar beveiligd ligt opgeslagen. Wat jou betreft kan je reis door Europa volgende week al beginnen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo