Jansen Development wordt nieuwe projectontwikkelaar

  BE   26 februari 2014 Bron: Building Group Jansen
Jansen Development wordt nieuwe projectontwikkelaar
Steven en Nadia Jansen
De vastgoedgroep Jansen wordt overgenomen. Het bedrijf blijft echter binnen de familie: Steven Jansen neemt de fakkel over van vader René. Steven voert twee strategische beslissingen door. Enerzijds wordt de vastgoedactiviteit opgesplitst in twee bedrijven, met name Jansen Real Estate (vastgoedmakelaar) en het nieuwe Jansen Development (projectontwikkeling). Anderzijds zullen Steven en zus Nadia Jansen (CEO Building Group Jansen) voortaan voor bepaalde projecten samenwerken.

Steven Jansen neemt de vastgoedactiviteiten over van zijn vader René Jansen, zo maakte hij vandaag bekend tijdens een persconferentie. Een logische volgende stap, aangezien Steven al vijf jaar aan het roer stond binnen de vastgoedpoot.

De overname gaat gepaard met een verdere professionalisering van de werking. De immo-groep uit Opglabbeek wordt opgesplitst in twee bedrijven: enerzijds vastgoedmakelaar Jansen Real Estate, anderzijds de nieuwe projectontwikkelaar Jansen Development.

Jansen Development & Jansen Real Estate

De nieuwe afdeling Jansen Development zoekt als projectontwikkelaar naar braakliggende of verouderde locaties, om deze vervolgens op te fleuren, weet zaakvoerder Steven Jansen: “Onze projecten dragen bij tot de opwaardering van de omgeving. Wij staan in voor het masterplan, de architectuur, de realisatie en de eindoplevering. Ons opzet is duidelijk: een omgeving opwaarderen tot een duurzame, moderne woon- of werkplek.”

Jansen Real Estate wordt een pure vastgoedmakelaar: “Jansen Real Estate is een door het BIV (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars) erkende makelaar, die residentieel vastgoed (woningen, appartementen) of professioneel vastgoed (bedrijfsgebouwen of retailpanden) verkoopt of verhuurt, of optreedt als rentmeester. In die hoedanigheid vaart Jansen Real Estate een eigen koers, en ontplooit het zelfstandig haar activiteiten. Voor bepaalde projecten zal Jansen Real Estate samenwerken met Jansen Development.”

Eerste projecten

De eerste projecten van Jansen Development situeren zich hoofdzakelijk in de omgeving van Genk, Helchteren, Bree, Peer en Meeuwen-Gruitrode. Het handelsmerk van deze projecten is de strategische ligging. Steven Jansen: “Jansen Development ontwikkelt bedrijfs- en retailpanden (bv. supermarkten), maar ook particuliere woningen, appartementen en serviceflats. Onze terreinen situeren zich altijd vlakbij scholen, winkels, haltes voor openbaar vervoer,...”

In bouwteam: alliantie met Building Group Jansen

Steven Jansen is een telg van de familie Jansen, al decennia actief in de bouwsector. Zus Nadia is CEO en eigenaar van Building Group Jansen, het gekende bouwbedrijf met hoofdzetel in Meeuwen-Gruitrode. Dit leidt vandaag tot een alliantie, waarbij de bedrijven van Steven en Nadia Jansen op projectbasis kunnen samenwerken.

Nadia Jansen licht toe: “Binnen onze gezamenlijke projecten doet Jansen Development een beroep op de expertise van Building Group Jansen. We zullen samen projecten ontwikkelen ‘in bouwteam’. Beide partners werken op een gelijkwaardige manier samen tijdens het hele bouwproces. Zowel in de conceptfase als tijdens de uitvoering brengen onze bedrijven hun specifieke kennis in. Ons eerste gezamenlijke project ontvouwen we binnenkort in Hasselt. Medio 2014 doen we onze ambitieuze plannen in de provinciehoofdstad uit de doeken.”

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo