JaloezieŽn, uitstekend als binnen zonwering en betaalbaar

22 maart 2016 Bron: Bouw & Wonen
Twijfel je nog over je ideale raambedekking? Denk eens verder dan vitrage, die al sinds de tweede wereldoorlog het straatbeeld bepaalt. Dat beschermt tegen ongewenste inkijk. Maar daarmee is dan ook alles gezegd. Inmiddels zijn er heel wat modernere en fraaiere opties voor vensterbekleding. Vaak kun je daarmee een heel eigen, karakteristieke uitstraling realiseren, zowel naar buiten als in het interieur. Alleen al door de verrassende kleurencombinaties die er tegenwoordig zijn. Maar ook geven die meer comfort dan traditionele oplossingen. Doehetbudget.nl is een goed voorbeeld van een webshop waar er keuze is uit diverse raamdecoratie.

Uitstraling, bescherming en comfort

Vooral de hedendaagse jaloezieŽn bieden veel voordelen. Vanzelfsprekend beschutten ze je tegen de nieuwsgierige blik van elke voorbijganger. Maar het is veel belangrijker dat je kunt spelen met het binnenvallende licht. Met ťťn draaibeweging van duim en wijsvinger regel je binnen 2 seconden de stand van de strips zodat het zonlicht naar behoefte wordt gefilterd. Zonder alles te verduisteren, precies zo dat het geen pijn doet aan je ogen.
Maar zo nodig is er ook in een handomdraai compleet te verduisteren. Bijvoorbeeld als de zon venijnig op je gevel staat te bakken. JaloezieŽn vervangen dus met groot gemak een zonnescherm, omdat ze heel handig zijn te benutten als binnen zonwering.

Verdere voordelen

De prijs
Ooit was er voor jaloezieŽn maar ťťn merk: Luxaflex! Destijds peperduur! Intussen zijn er heel wat merken bij gekomen en zijn de prijzen drastisch verlaagd. Sinds internet en elektronisch betalen wordt de tussenhandel Ė met zijn eigen winstmarges Ė steeds vaker gepasseerd. Producenten zoeken het directe contact met de klant en leggen die graag in de watten, door het bieden van perfecte, glasheldere meet- en montage handleidingen. Door alleen op bestelling te produceren is er nooit overproductie en ook dat helpt mee om de prijs laag te houden, evenals de toegenomen concurrentie. Alleen al daarom is het zeer de moeite waard om je eens goed in dit product te verdiepen.

Het onderhoud
Niets is makkelijker dan de jaloezieŽn geheel te sluiten en daarna met een vochtige doek alle stof aan weerszijden af te nemen.

De duurzaamheid
Bij normaal gebruik zijn jaloezieŽn zo goed als onverslijtbaar.

De ruime sortering
Uitvoeringen in aluminium en pvc waren er al langer. Maar onlangs werden we blij verrast doordat er jaloezieŽn worden aangeboden met houten strips en zelfs ook van bamboe! Daarmee worden hele sterke effecten bereikt.

JaloezieŽn, uitstekend als binnen zonwering en betaalbaar

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo