Kiezen voor de juiste raamdecoratie

8 maart 2016 Bron: Bouw & Wonen
Het kiezen van de juiste raamdecoratie kan moeilijk zijn, maar ook heel leuk. Het bedenken en plannen van iets nieuws in je woning is altijd spannend en leuk. Bij de keuze van raamdecoratie is het belangrijk dat je goed bedenkt voor welke ruimte je zonwering zoekt en wat de functie zal zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar iets voor de ramen in je woonkamer? Dan kies je waarschijnlijk iets anders dan in de slaapkamer of badkamer. Zo is het een goed idee om elke kamer apart aan te pakken.

Raamdecoratie functies voor verschillende ruimtes

Elke ruimte in je huis heeft een andere functie. Zo ook de raamdecoratie die je in de ruimtes hangt.

Woonkamer


De woonkamer is de ruimte in huis waar men het meeste tijd door brengt. Het is dan ook belangrijk dat je voor de woonkamer een goede raamdecoratie aanschaft. Eigenlijk kunnen alle soorten raamdecoratie wel in de woonkamer als de ramen dit toelaten. Maar waar je aan moet denken is de privacy en lichtdoorlatendheid. Privacy is hier belangrijk, want je wilt niet in de avond knus op de bank zitten als iedereen van buitenaf naar binnen kan kijken. Denk dus bij het kiezen van raamdecoratie in de woonkamer aan de mogelijkheid van afschermen en toch licht naar binnen krijgen.

Slaapkamer


In de slaapkamer is privacy helemaal belangrijk. Waarschijnlijk belangrijker dan in de woonkamer. De raamdecoratie die je hier kiest moet kunnen verduisteren, zodat je goed kan slapen en je niet gestoord wordt tijdens de intieme momenten. Maar bij het omkleden wil je niet dat iemand naar binnen kijkt. Vaak kiezen mensen voor rolgordijnen in de slaapkamer. Rolgordijnen zijn er in verschillende soorten en maten. De rolgordijnen bij raamdecoratie.com zijn ook op maat verkrijgbaar. Dit is heel handig voor als jij geen standaard maten hebt.

Badkamer


Als er ergens privacy belangrijk is, is het wel in de badkamer. Hier neem je tijd voor jezelf en moet je de mogelijkheid hebben om, zonder dat er iemand mee gluurt, naakt rond te lopen. Lichtinval is hier minder belangrijk. Met de lichten in de badkamer zie je vaak genoeg. Je hebt hier het licht van buitenaf niet nodig.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo