Kleine zolder? Kies voor een dakkapel

3 december 2015 Bron: Bouw & Wonen Verstuur
In vele woningen kom je het tegen, er is een zolder aanwezig maar deze is vaak te klein om praktisch te kunnen indelen. Om dit probleem voor een groot deel te verhelpen wordt er vaak gekozen om een dakkapel te plaatsen. Dit zorgt voor extra ruimte in zowel de breedte als in de hoogte. Tegenwoordig kunnen dakkappalen helemaal op maat gemaakt worden op basis van de wensen en behoeften van de klant. Er kan gekozen worden uit diverse modellen, verschillende materialen en formaten. Daarnaast kan je zelf bepalen hoeveel ramen je in je dakkapel wilt hebben en of deze voorzien moeten worden van een draaikiep functie. Draaikiep ramen hebben als voordeel dat je van binnenuit de ramen kan schoonmaken, doordat de ramen naar binnen opengaan.

Opties voor een dakkapel

Voor aan de binnenzijde zijn er ook legio opties mogelijk, zoals ventilatieroosters, horren, verlichting en op maat gemaakte raamdecoratie. Ook de wereld van de dakkapellen zit niet stil en steeds meer nieuwe innovaties worden geÔntroduceerd. Als je op zoek gaat naar een dakkapel is het verstandig om allereerst een aantal zaken op een rij te zetten. Beginnend met waar wil je de zolderruimte voor gebruiken, wat zijn de wensen en behoeftes en wat is mijn maximale budget wat ik er voor wil uitgeven. Ga vervolgens op zoek naar de mogelijkheden die aansluiten op je wensen en behoeftes en of deze binnen het budget vallen. Ga niet over ťťn nacht ijs en zorg ervoor dat je advies inwint bij zowel de leveranciers als binnen je eigen familie- en kennissenkring. Vraag naar ervaringen en de beleving zodat je een goed beeld kan vormen voordat je over gaat tot aanschaf. Niets is zo vervelend als je na het plaatsen van de bestelling toch iets anders had gewild.

Het plaatsen gebeurt vaak binnen ťťn dag en de afwerking ook. Denk wel goed na over de planning en in welke periode je het geplaatst wilt hebben. Als laatste komen de zaken als betaling, garantie en after service aan bod. Is er iets wat je niet snapt of onduidelijk is vraag je leverancier dan om uitleg en waar het in het contract staat vermeld. Tevens wordt er altijd verwezen naar de algemene voorwaarden, vraag ook om een exemplaar hiervan.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo