Interieur

Zomertrend in buitenzonwering: wit, witter, witst

Een trendkleur die eigenlijk geen kleur is: wit zet de toon in raambekleding en zonnewering deze zomer. Dat zegt Maartje Knipscheer, styliste bij Luxaflex Nederland. Ook wordt de buitenzonwering meer en meer afgestemd op de stijl en inrichting binnenshuis, zodat binnen en buiten één mooi geheel vormen. Het is wit dat de klok slaat deze zomer bij raamdecoratie. “Thuis zijn we op zoek naar rust en wit biedt dit. Bovendien past wit overal bij: zowel huizen met een tijdloos en modern interieur als met een Scandinavische sfeer kunnen wit hebben,” licht Knipscheer toe. Bovendien biedt wit vele variatiemogelijkheden: “Whitewash of kalk, parel of melk, eierschaal of linnen… De variaties in ‘wit’ zijn vrijwel oneindig en als je deze verschillende tonen met elkaar combineert, ontstaat er een mooie gelaagdheid.”

Eenvoud is het toverwoord

Zomertrend in buitenzonweringDe drukkere fantasiestrepen die lange tijd de toon hebben gezet in buitenzonwering, zijn voorlopig passé. Maartje Knipscheer: “Als je kijkt naar de top twintig van populairste dessins, dan valt op dat het vrijwel zonder uitzondering elegante en eenvoudige dessins zijn. Denk hierbij aan simpele strepen en kleuren die dicht tegen elkaar aan liggen qua tint. Elegante ton sur ton dessins en mooie structuren voeren de boventoon. Populair zijn vooral grijs, zwart en beige, in al hun schakeringen.”

Kleuraccent

Om te voorkomen dat bij de aanschaf van een nieuwe tuinmeubelset de hele buitenzonwering moet worden vervangen omdat de doekkleuren vloeken met de nieuwe stoelen, is zonwering met een neutrale kleur populair. “Wel zie je vaak dat er een combinatie in kleur wordt gemaakt tussen bijvoorbeeld het doek en de kussens van de tuinmeubels. Vandaar de populariteit in grijs, zwart en beige. Zo voeg je toch nog een opvallend kleuraccent toe, dat des te meer opvalt in een rustige setting,” aldus Knipscheer.

Buiten = binnen

In de zomer verplaatst het gezinsleven zich van de woonkamer naar de tuin: buiten wordt net zo belangrijk als binnen. “Reden te meer om aandacht te besteden aan de look en uitstraling van je plekje buiten,” zegt Knipscheer. “Je kunt heel eenvoudig een mooie combinatie in stijl maken tussen buiten en binnen en elementen die in je interieur binnen voorkomen, buiten terug laten keren. Onze uitgebreide collectie van producten, stoffen, kleuren en dessins biedt volop mogelijkheden om een sportieve, landelijke, moderne of zelfs klassieke look te creëren. Binnen en buiten.”

Zomertrend in buitenzonwering

Ook interessant