Is uw huis toe aan een dakrenovatie? Maak dan hier kennis met 5 voorbereidingstips!

Bron: Bouw & Wonen
Is uw huis toe aan een dakrenovatie? Maak dan hier kennis met 5 voorbereidingstips!
Ben je van plan om een bijzonder huisproject te starten en ga je aan de slag met een grondige dakrenovatie? Het dak is het enige dat ons beschermt tegen de harde buitenomgeving. Tijdens dit werk kan het leven thuis je ietwat ingewikkeld worden gemaakt. Als de dakdekkers arriveren, wordt uw huis namelijk hun werkplaats. Om u hierop voor te bereiden, moeten de volgende punten in overweging worden genomen.

1. Bedek wat er op de zolder ligt

Tijdens de dakvervanging zullen verschillende aannemers aan het werk zijn en zal veel gereedschap zoals hamers worden gebruikt. Hierdoor kunnen stof en kleine brokstukken in de zolderruimte vallen. Om uw persoonlijke bezittingen schoon te houden, is het een goed idee om ze af te dekken met oude lakens of gordijnen totdat de dakwerkzaamheden klaar zijn. Zorg er ook voor dat u grondig stofzuigt nadat het werk is voltooid.

2. Het informeren van buren

Het vervangen van een dak kan in veel opzichten lastig zijn. Installateurs gaan zo snel mogelijk aan de slag, maar vaak kunt u het lawaai niet vermijden. Zorg ervoor dat uw buren op de hoogte zijn, zodat ze niet onverwachts gestoord zullen worden.

3. Toegang tot stopcontacten beschikbaar maken

Bij werkzaamheden op een dak is het belangrijk dat de installateur tijdens het werk toegang heeft tot een stopcontact. Externe contactdozen verdienen de voorkeur. Gebruik een verlengsnoer om de buitenomgeving van stroom te voorzien, maar houd er rekening mee dat verlengsnoeren struikelgevaar kunnen veroorzaken. Zorg er dus voor dat u zoveel mogelijk ruimte hebt om ongelukken te voorkomen.

4. Denk aan de kinderen en huisdieren

Als u kinderen of huisdieren hebt, moeten zij uit de buurt van gevaarlijke werkplekken worden gehouden. Leg uw kinderen daarom uit dat bepaalde delen van het huis niet bereikbaar zullen zijn tijdens de dakwerkzaamheden. Als jonge kinderen of huisdieren het moeilijk vinden de gevaren te begrijpen, is het wellicht beter om familie en vrienden te bezoeken tijdens het dakbedekkingsproces.

5. De juiste afvalverwijdering kiezen

Wanneer u uw huis van een nieuw dak voorziet, moet u ervoor zorgen dat u een container voor dakbedekkingsafval kiest waarmee u de verschillende soorten afval efficiënt kunt verwijderen. Door de juiste vorm van afvalverwijdering te kiezen, bent u goed voorbereid op de verwijdering van materialen zoals dakbedekkingsvilt, dakgrind, houtresten, oud ijzer, teer en resterend vloerbedekking. Als u graag wilt dat het afval gemakkelijk en probleemloos wordt verwijderd, laat dan een bouwbakkie bezorgen. Bij Logic Waste kunt u bouwbakken in verschillende soorten en maten inhuren die ervoor zorgen dat al het afval op een verantwoorde manier kan worden verwerkt. Zo hoeft u zich daar verder geen zorgen meer over te maken!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo