De voordelen van verschillende dakwerken

  BE   30 augustus 2019 Bron: Bouw & Wonen
De voordelen van verschillende dakwerken
Wanneer is je dak aan vervanging toe en wat zijn de mogelijkheden/voordelen? Als de dakbedekking niet meer goed functioneert en je besluit er niets aan te doen kunnen de kosten flink oplopen. Er zijn verschillende soorten dakwerken, elke investering heeft zijn eigen kostenplaatje en voordelen. De verschillende soorten dakwerken zijn, dakrenovatie, dak opnieuw leggen en dak ontmossen.

De voordelen van dakrenovatie

Een van de verschillende dakwerken is het renoveren van je dak. Wanneer jouw dak aan renovatie toe is kan je last hebben van kleine problemen als kapot loodwerk, lekkende goot en vlekken op de muur. In het ergste geval krijg je last van grootschalige lekkages en asbest. Als je besluit er niets aan te doen worden de renovatiekosten en het gezondheidsrisico alleen maar hoger. Het is dus noodzakelijk om direct actie te ondernemen. Het hout in het dak kan namelijk gaan rotten waardoor je dak instabiel wordt. Door in dakrenovatie te investeren, verhoog je de waarde van je woning, voorkom je onnodige kosten en blijft ook je dak gezond, waardoor je gezondheid geen gevaar meer loopt!

De voordelen van je dak opnieuw laten leggen

Wanneer je dak aan vervanging toe is en je er voor kiest om er niets aan te doen ondervind je hier snel de nadelen van. Je krijgt last van vocht- en gezondheidsproblemen en je dak wordt instabiel. Door je dak opnieuw te laten leggen door een specialist voorkom je een hoop ellende en extra kosten. Wanneer jij je dak opnieuw wilt laten leggen door een specialist heb je ook de keuze om een deel van het dak opnieuw te laten leggen. Hierdoor pak je alleen het probleem aan en bespaar je flink op de kosten.

Waarom ontmossen zo belangrijk is

Je dak laten ontmossen brengt vele voordelen met zich mee. Door je dak te laten ontmossen voorkom je lekkages en kan je dakbedekking niet barsten tijdens de vorst. Je woning ziet er weer netjes uit wat voor een waardevermeerdering zorgt. Er zijn twee opties om je dak te laten ontmossen. Je hebt de keuze om je dak te laten ontmossen met een hogedrukspuit met of zonder reinigingsmiddel. Eerst wordt het dak schoongespoten met de hogedrukspuit om vervolgens weer over gespoten te worden met een schoonmaakmiddel. Na dit proces kan je er nog voor kiezen om een coating laag aan te laten brengen. Dat is een extra bescherming als je nog langer wilt genieten van een schoon dak.

Geïnteresseerd in dakwerken?

Vermoed jij problemen aan jouw dak of ben jij er nog niet overuit waarin jij investeren wilt? Door offertes te vergelijken bij Solvari kom je in contact met één tot vijf specialisten bij jou uit de regio. Deze dakwerk specialist geeft jou geheel gratis en vrijblijvend advies over het maken van de beste keuze betreft dakwerken.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo