Nieuwbouw

Inzenden Europese Aluminium Award competitie open

Of het nu is in transport, bouw, constructie, werktuigbouw, elektrotechniek of in consumptiegoederen: aluminium is het startpunt voor vele nieuwe productontwikkelingen. Productie en verwerking van het materiaal is dan ook voortdurend in ontwikkeling. Om de twee jaar worden deze innovaties beloond met de European Aluminium Award. 2014 is geen uitzondering. Vanaf nu zijn organisatoren en partner organisaties als Aluminium Centrum Nederland, AluCenter Belgium, EAA, GDA en ALUMINIUM 2014 weer op zoek naar producten en projecten waarin aluminium op een innovatieve manier is toegepast.

6 Awards voor Industriële & Consumentenproducten

De Europese Aluminium Award " Industrial Design & Engineering" wordt nu al voor de negende keer gehouden en bestrijkt alle Industrial & Consumer Products. Zowel eindproducten als halffabrikaten kunnen worden ingezonden.
In 2014 zijn er 6 Awards te verdienen:
A. Design & Lifestyle
B. Lighting & Interior
C. Building & Architecture
D. Aerospace & Automotive
E. Marine & Offshore
F. Production Techniques, Tools & Machinery

De toepassingen van aluminium op het gebied van " Aerospace & Automotive" , " Building & Architectuur " , " Marine & Offshore ' en ' Production Techniques , Tools & Machinery " zijn veelal componenten die een positieve invloed op het uiteindelijke product hebben maar ook eindproducten zijn echter meer dan welkom. In de " Design & Lifestyle " en " Lighting & Interior " categorieën , aan de andere kant verwacht de jury verwacht hoofdzakelijk eindproducten om op hun innovatieve en design aspecten te beoordelen.

Alle aluminium producten ( of producten waarin aluminium een belangrijke rol speelt , ) die op de markt zijn of geproduceerd zijn in Europa op of na 1 januari 2012 en die gedekt byfall binnen een van de genoemde categorieën gespecificeerd van toepassing kunnen zijn .
Dit betekent dat ook de import producten die in het buitenland zijn geproduceerd en op of na 1 januari 2012 in Europa op de markt zijn gebracht kunnen meedoen.

Een OVERALL JURY PRIZE zal worden gegeven voor de inzending met de meest opvallende bijdrage aan "Aluminium for Future Generations" .

NIEUW In de Design & Lifestyle categorie zal een ' publieksprijs ' worden gekozen via internet / social media.

2 Bijzondere prijzen voor Young Talent

Na de première op vier jaar geleden, zal in 2014 de "Young Designers Prize” voor de derde keer worden toegekend. Dit is waar studenten en ontwerpers jonger dan 30 aanwezige creatieve ideeën en nieuwe oplossingen aan mee kunnen doen. Het doel is om jong talent te ondersteunen .

In lijn hiermee zal de jury dit jaar voor het eerst de "Young Engineers Prize" toekennen. Dit is om gemotiveerde studenten , afgestudeerden en young professionals onder de 30 jaar te belonen voor hun creatieve ideeën en nieuwe oplossingen op het gebied van aluminium in Wetenschap - Technologie -Milieu en Wiskunde ( STEM) . Studenten en Young Engineers geboren op of na 1 januari 1984 kunnen meedoen.

Onafhankelijke jury

De onafhankelijke internationale jury bestaande uit vertegenwoordigers van wetenschap , design en media wordt voorgezeten door prof. dr. Laurens Katgerman van de Technische Universiteit Delft. Vice-voorzitter is Vito Oražem , Managing Director van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen . Alle gejureerde producten en projecten worden tentoongesteld op ALUMINIUM 2014 van 7-9 oktober in Messe Düsseldorf . De feestelijke prijsuitreiking zal hier worden gehouden op dinsdag 7 oktober .

Inschrijven voor 15 juni

Deelname staat open voor bedrijven, organisaties, instellingen en particulieren. Sluitingsdatum voor inschrijving is 15 juni 2014 . Voor meer informatie ga naar www.aluminium-award.eu/2014/

Ook interessant