Second Home

Investeren in een tweede verblijf blijft populair ondanks coronacrisis

Investeren in een tweede verblijf blijft populair ondanks coronacrisis
De Vlaming mag nog steeds niet genieten van zijn tweede verblijf. Dat blijft voor velen een zure appel om door te bijten. Maar is er dan nog steeds interesse in het kopen van een tweede verblijf? Projectontwikkelaars Chateau Residenties en Bricks & Leisure sloegen de handen in elkaar met een grootschalige bevraging aan meer dan 700 Vlamingen.

Interesse blijft

Vlamingen willen uit hun kot komen, zoveel is duidelijk. 97% van de bevraagden kijkt er naar uit om terug naar de kust of de Ardennen te trekken. Ondanks de coronacrisis blijft de vraag om in vastgoed investeren op deze toeristiche trekpleisters stabiel. Opvallend, 41,35% van de bevraagden bleef actief op zoek naar vastgoed tijdens de lockdown.

Soort vastgoed

76,06 % van de bevraagden geeft aan op zoek te zijn naar een tweede verblijf, enkel en alleen voor eigen gebruik. Een kwart van hen zoekt een tweede verblijf dat ze doorheen het jaar ook kunnen doorverhuren. De overige bevraagden hebben interesse in het investeren in andere opbrensteigendommen zoals hotelvastgoed en parkings.

Kust en ardennen

In de ondervraging werd ook gepolst in welke regio de Vlaming dan het liefste zou willen verblijven als hij dan niet meer ‘in zijn kot’ zou moeten blijven. Aan de kust steekt Oostende er met kop en schouders bovenuit, gevolgd door Blankenberge en Knokke. In de Ardennen is Durbuy de grote winnaar en gevolgd door Han-sur-Lesse en Malmedy.

De zekerheid van een baksteen

“Het is niet onlogisch dat de Vlaming in deze onzekere tijden toch nog steeds op zoek gaat naar de zekerheid van een baksteen”, concluderen Bricks & Leisure en Chateau Residenties in koor. “De Belg blijkt chauvinistischer dan ooit en wil bij uitstek in eigen land op vakantie gaan. Zeer begrijpelijk dus dat 50% van de mensen nog steeds aangeeft actief op zoek te zijn naar een tweede verblijf om zelf te genieten.”

Ook interessant