Interieur Awards 2014 (fotospecial)

  BE   20 mei 2014 Bron: Biennale Interieur
Maar liefst 240 inzendingen uit 32 landen werden ingezonden voor de Objects categorie van de Interieur Awards en beoordeeld door een internationale jury die bestond uit Rolf Hay (DK), Lina Kanafani (UK), Robert Klanten (DE) en Matylda Krzykowski (CH). De jury selecteerde 20 winnaars en ťťn Grand Prize winnaar.

De jury was eensgezind over de Keystones tafel van het Italiaans-Japanse duo Minale Maeda, gevestigd in Rotterdam (NL). Het duo won de Grand Prize, ter waarde van 2500 euro. Voor deze opmerkelijke tafel wordt een verbindingsstuk gebruikt voor de tafelpoten, een slimme connector die dankzij een 3D-printer gedrukt wordt.

ďFor the first time for me as a manufacturer, digital printing makes sense in a product context as it is binding together everything in an intelligent and clever wayĒ.
- Rolf Hay

Interieur Awards 2014: Grand Prize - Keystones

De 20 geselecteerde winnaars worden uitgenodigd voor een workshop op het Domaine de Boisbuchet in Frankrijk, die zal plaatsvinden in augustus. Deze workshop heeft als doel de winnende prototypes te verbeteren en te realiseren voor de tentoonstelling tijdens de BiŽnnale INTERIEUR 2014 in oktober. Bekijk nu alle winnaars in de fotospecial, klik hier.

"There is a direct goal for the designer in this competition", stelde Matylda Krzykowski, waarmee ze refereert naar de lange geschiedenis van de Interieur Awards, die al sinds 1972 tot doel hebben de winnaars in contact te brengen met sleutelfiguren uit de designindustrie.

Interieur ontving dit jaar 40% meer inzendingen dan tijdens de vorige Interieur Awards in 2012.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo