Inschrijfperiode Wienerberger Brick Award 2018 geopend

19 januari 2017 Bron: DeJong&Verder
Inschrijfperiode Wienerberger Brick Award 2018 geopend
Winnaar 2016: House 1014 in Spanje, ontworpen door Harquitectes.
De Wienerberger Brick Award wordt sinds 2004 om de twee jaar toegekend. De prijs is in het leven geroepen om aan te tonen hoe innovatief en veelzijdig keramische bouwmaterialen, en in het bijzonder baksteen, in de hedendaagse architectuur worden gebruikt. Architecten kunnen hun eigen projecten voordragen. Projecten met een buitengewone keramische architectuur kunnen nu meedingen naar de Wienerberger Brick Award 2018. De inschrijfperiode loopt tot 20 april 2017.

Daarnaast dienen internationale architectuurcritici en -journalisten bijzondere keramische constructies in. Deze ‘architectuurscouts’ zoeken voor Wienerberger mondiaal naar gebouwen van baksteen en van keramiek die een blijvende indruk achterlaten. Kijk voor alle informatie over het inschrijven, de wedstrijdvoorwaarden en de winnaars van voorgaande jaren op www.brickaward.com.

De jury bestaat uit internationaal gerenommeerde architecten. Na een eerste beoordeling volgen de nominaties voor de vijf categorieën. Jurycriteria zijn innovatieve vormgeving, bijzonder gebruik van keramiek, functionaliteit en duurzaamheid. Wienerberger maakt de winnaars van de Brick Award in het voorjaar van 2018 bekend.

Brick 18

Aan de Wienerberger Brick Award 2018 is een geldbedrag verbonden. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de officiële Brick Award ceremonie in het voorjaar van 2018 in Wenen. Wienerberger presenteert tijdens deze bijeenkomst ook het indrukwekkende boek 'Brick 18', waarin alle genomineerde en bekroonde projecten gepresenteerd worden.Internationale jury

De onafhankelijke jury van deskundigen uit verschillende werelddelen staat garant voor een objectieve selectieprocedure. "Wienerberger heeft absoluut geen inspraak bij de selectie van projecten, het enige dat telt is de beoordeling door de vakjury. Wij beschouwen de Wienerberger Brick Award niet alleen als een onderscheiding voor architecten die keramiek toepassen in hun werk, maar ook als middel om de internationale uitwisseling van ideeën over keramische architectuur te bevorderen", aldus Johann Windisch, Bricks & Tiles Europe CEO van Wienerberger AG.


De prijs voor speciale oplossingen werd in 2016 toegekend aan kantoorgebouw 2226 van architectenbureau Baumschlager Eberle (Oostenrijk). Ook dit gebouw won tevens de Grand Prize.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo