Tuin

Infuuszakken en röntgenfoto's op tuinfestival

Een tuin waar infuuszakken, röntgenfoto’s en rollators ‘bloeien’. Dit project van Pit! Tuin- en Landschapsarchitectuur is dit jaar te zien op het prestigieuze internationale tuinenfestival van Chaumont-sur-Loire. Met de tuin ‘Handle with care’ wil het bureau laten zien dat ‘we voor de natuur en het milieu moeten zorgen zoals we ook voor onszelf zorgen’.

“De aarde bloedt als gevolg van onze massaconsumptie, onze natuurlijke bronnen raken uitgeput en natuurrampen lijken steeds vaker en op grotere schaal voor te komen. De prijs die we moeten betalen voor ons gedrag wordt steeds hoger en hoger. We kunnen de signalen niet langer negeren”, zegt het bureau.

Pit! heeft deze gedachtegang vertaald in een tuin met middelen die de mens gebruikt als het minder gaat met zijn gezondheid: “Door de 220 vierkante meter grote tuin loopt een 8-vormig pad, waarover mensen kunnen flaneren. Tussen de verschillende soorten planten bevinden zich attributen uit de gezondheidszorg”, legt bureaupartner Jeroen Jacobs uit.

Lees verder op Architectenweb.nl