Architectuur

Ideeënprijsvraag voor Londense woningnood

Londen is op zoek naar ideeën om de toenemende woningnood in de Britse hoofdstad aan te pakken. New London Architecture (NLA) heeft daartoe, in samenwerking met de Londense burgemeester, een internationale ideeënprijsvraag uitgeschreven. Winnaars gaan samen met de lokale autoriteiten bekijken hoe hun idee uitgevoerd kan worden. Dat meldt debat- en onderzoeksplatform NLA woensdag.

Londen kampt al meer dan twintig jaar met een crisis op de woningmarkt en die wordt zonder ingrijpen alleen maar erger. Om de impasse alsnog te doorbreken, zoekt de stad naar innovatieve en praktische oplossingen die helpen om de snelheid, schaal en kwaliteit van het woningaanbod te verbeteren.

De prijsvraag staat open voor uiteenlopende typen inzendingen, van stedenbouwkundig ontwerp tot producten. NLA is nadrukkelijk op zoek naar oplossingen van buiten Groot-Brittannië, maar beveelt samenwerking met lokale bureaus aan. “Geen idee is te groot of te klein, zolang het toepasbaar is op de situatie in de Britse hoofdstad”, laat de organisatie weten.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant