Architectuur

Huis & Tuin 2.0 laat met ontwerpwedstrijd Huis van de toekomst

De verjongde en opgefriste voorjaarsbeurs Huis & Tuin 2.0 in het WTC Expo Leeuwarden pakt van donderdag 5 tot en met zondag 8 maart a.s. helmaal uit. Met een geheel nieuw beursconcept en enkele unieke belevingswerelden, ook speciaal voor de jeugd van de basisscholen. Zo is er een uitdagende ontwerpwedstrijd georganiseerd, waarbij de jongere bewoners van onze provincie kunnen laten zien hoe zij in de toekomst willen wonen.

Wonen in een toren, oude bus, op straat of in de ruimte? Of liever in een boomhut, in een spannend kasteel of in een grote tent? Of gewoon in een rijtjeshuis, maar dan met een grappige inrichting. Huis & Tuin 2.0 biedt kinderen van groep 5 t/m 8 de kans om hun 'Huis van de toekomst' te ontwerpen.

Er hebben zich 8 basisscholen voor deze unieke ontwerpwedstrijd aangemeld en in totaal zijn zo'n 400 kinderen op dit moment druk bezig met het ontwerpen van hun 'Huis van de toekomst': via een tekening, schilderij, van klei, karton, hout of lego. Ieder kind mag zijn creativiteit de vrije loop laten. Een professionele jury zal de winnaar selecteren. De individuele prijswinnaars krijgen een schitterend bouwpakket. En daarnaast mogen zij met de hele klas een middag zelf hutten gaan bouwen in het Spijkerdorp te Drachten.

Belangrijke informatie rondom de ontwerpwedstrijd:
  • vrijdag 13 februari halen wij tussen 9.00 - 12.00 uur alle 400 huizen op bij de basischolen
  • donderdag 19 februari selecteert een professionele jury de winnaars
  • vrijdag 20 februari om 9.30 uur wordt de winnende school telefonisch geïnformeerd.
  • vrijdag 20 februari prijsuitreiking; om 10.00 uur bezoeken wij de winnende school en leerling
  • van donderdag 5 tot en met zondag 8 maart vormen alle ingeleverde ontwerpen op Huis & Tuin 2.0 het 'Dorp van de toekomst'
  • de winnende klas mag op een nader te bepalen middag kosteloos hutten bouwen in het Spijkerdorp te Drachten

Huis & Tuin 2.0 is de plek om inspiratie op te doen voor toekomstig wonen. Maar daarnaast biedt deze grootste huis-, tuin- en woonbeurs ook volop voorjaar, groen, woonideeën, trends, design, primeurs en stylingtips. The place to be voor een verbouwing, verhuizing, nieuwe keuken of de (her)inrichting van de tuin of het huis.

Huis & Tuin 2.0 wordt gehouden in het WTC Expo Leeuwarden van donderdag 5 tot en met zondag 8 maart 2015. Donderdag en vrijdag van 13.00 tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Ook interessant