Nieuwbouw

Huf Haus bouwt eerste Art 5-huis in Nederland

Huf Haus bouwt eerste Art 5-huis in Nederland
De Duitse design huizenbouwer Huf Haus is in Groenekan (Utrecht) gestart met de bouw van het eerste Art 5-huis in Nederland.
Vanuit de werkplaats bij Frankfurt reden volgens een uitgekiend logistiek systeem de groene Huf-bussen af en aan. De inhoud: duurzame materialen, waaronder complete muren met drielaags glazen ramen erin. Een team van zeven vakwerklui bouwde de woning in één week volledig op.

Het familiebedrijf Huf Haus (al bijna 100 jaar actief) onderscheidt zich door traditionele vakwerkbouw te combineren met modern design. De combinatie van hout en veel glas (zo’n 30% van de Art 5 bestaat uit glas) zorgen voor een transparante woonomgeving waarmee de natuur naar binnen wordt gehaald. In zo'n schitterende omgeving als die van Groenekan komt het Huf Haus dan ook het best tot z'n recht.

Huf Haus maakt gebruik van de allernieuwste technologische ontwikkelingen en heeft daarbij milieubewustzijn hoog in het vaandel staan. Zo gebruikt de huizenbouwer alleen FSC-gekeurd hout, heeft de woning grote dakoverstekken en ramen van drielaagsglas die voor een uitstekende isolatie zorgen. Daarnaast hebben de Huf huizen standaard een warmtepomp die zorgt voor een aangename temperatuur en comfort in huis.

Ook interessant