Vastgoed

Home Invest koopt project Célidée in Sint-Jans-Molenbeek

Op 10 februari 2016 heeft Home Invest Belgium SA het geheel van de aandelen eigendom van ION en Belgian Land in de vennootschap BVBA HBLC verworven. Deze vennootschap herontwikkelt een oude bureausite gelegen aan de Célidéestraat 29-33 en de Joseph Scholsstraat te 1080 Sint-JansMolenbeek. De verwerving van de aandelen in HBLC is onderworpen aan een aantal ontbindende voorwaarden.

De site, die momenteel de zetel van Toshiba huisvest, zal het voorwerp uitmaken van een ambitieus herontwikkelingsproject, bestaande uit de oprichting van een geheel van gebouwen bestaande uit 96 appartementen en een crèche voor een totale bruto oppervlakte van 8.995 m², volgens een ontwerp van het architectenbureau A2RC.

HBLC heeft een stedenbouwkundige vergunning verkregen die toelaat dat de werkzaamheden kunnen starten vanaf de vrijgave van de site (voorzien in het tweede trimester van 2016).



Deze transactie werd tot een goed einde gebracht dankzij het advies van de advocatenkantoren Lawsquare en Nibelle & Partners die voor Home Invest Belgium optraden.

Met deze aankoop, bevestigt Home Invest Belgium haar strategie als investeerder/ontwikkelaar in grote residentiële stedelijke projecten bestemd voor verhuring. Zij bevestigt eveneens haar dominante rol in de reconversie van verouderde stedelijke sites en in stadshernieuwing
Deze aankoop bewijst de capaciteit van de GVV om de groei van haar portefeuille te handhaven door nieuwe, duurzame en efficiënte gebouwen in haar portefeuille te integreren. De bouw van de nieuwe appartementen zal voltrokken zijn in 2018. Het verwachte rendement op de investering zal consistent zijn met het rendement van de huidige portefeuille van de vennootschap.

Ook interessant