Vastgoed

Home Invest koopt appartementsgebouw in Oudenaarde

Home Invest Belgium NV heeft op heden 80 studios, 15 appartementen, 1 kantoorruimte (voor een lange duur verhuurd aan Solidariteit voor het Gezin) en 74 garageboxen verworven in een residentieel gebouw in OostVlaanderen, te Oudenaarde, Remparden 12, aan de rand van het stadscentrum, op 200 m van de oevers van de Schelde.

Home Invest Belgium heeft dit geheel gekocht van de familiale vennootschap Tack Immobiliën BVBA, die het goed destijds had opgericht, voor een bedrag dat in lijn ligt met de reële waarde bepaald door Winssinger & Vennoten NV, erkend vastgoedexpert van Home Invest Belgium. Op jaarlijkse basis bedraagt de verwachte huur 500.000 EUR. Deze acquisitie werd gefinancierd met bestaande kredietlijnen.

Dit gebouw, daterend van 1980, zal gedurende verschillende jaren het voorwerp uitmaken van een renovatieprogramma om het in overeenstemming te brengen met de huidige eisen op de markt. Sophie Lambrighs, CEO, licht toe: “de globale verjonging van de portefeuille van de GVV (bijna 50% van de gebouwen in de portefeuille zijn jonger dan 10 jaar) en de door onze teams verworven ervaring in het kader van recent afgeronde renovatie projecten, laten ons toe om dit type acquisities, met een huidig aantrekkelijk rendement en een meerwaarde potentieel op lange termijn, te overwegen”. Deze acquisitie draagt eveneens bij tot de geografische diversificatie van de portefeuille van de GVV, dewelke op deze manier haar intentie bevestigt om in Vlaanderen te investeren.

Deze acquisitie past perfect in de strategie van Home Invest Belgium, pure player in residentieel vastgoed, wiens core-business bestaat uit het ter beschikking stellen van kwaliteitsgebouwen op de verhuurmarkt gekoppeld aan een professioneel beheer, en brengt de vastgoedportefeuille van de GVV naar 44 sites in exploitatie met 1.600 verhuurbare eenheden.

Ook interessant