Hoe kun je handig rolluiken bestellen?

19 november 2019 Bron: Bouw & Wonen
Wanneer je begint met rolluiken bestellen moet je als koper verschillende factoren in achting nemen. Voor je een rolluik gaat bestellen is het van belang dat je goed weet wat voor behoefte je hebt. Hoe zorg je ervoor dat je een rolluik bestelt dat past bij jouw behoeften én het formaat van je raam? Wil je een automatisch rolluik, of een handmatig rolluik? Wat is het budget? Aan de hand van het antwoord op deze vragen kom je al snel dichterbij je wensen en kan je rolluiken bestellen die hierop aansluiten.

Automatisch of handmatig?

Je kan automatische of handmatige rolluiken bestellen. Een automatisch rolluik beweegt zicht automatisch naar beneden. Er kan een sensor worden geďnstalleerd zodat het rolluik naar beneden gaat wanneer de zon op het betreffende raam schijnt. Ook kan het rolluik met een draaiknop worden bediend en in sommige gevallen met een afstandsbediening. De afstandsbediening kan goed van pas komen wanneer je vanuit je bed graag het luik wil bedienen. Ook kan je handmatig een rolluik bedienen door een band. Deze bediening is net zo eenvoudig als het bedienen van een rolgordijn. De kwaliteit van het rolluik hoeft echter niet te verschillen van een automatisch rolluik.

Wat is het budget?

Je budget bepaalt voor een deel welke opties je hebt bij het rolluiken bestellen. Vaak zijn gemoderniseerde, automatische rolluiken duurder, maar ook gemakkelijker. De functie van het rolluik verandert echter niet, alleen de bediening. Er zijn ook rolluiken die halfopen kunnen, of een beetje schemer doorlaten. Aan de hand van de verschillende mogelijkheden van het rolluik, verandert de prijs. Hoe meer gemakken en functies een rolluik heeft, des te hoger de prijs. Soms zal een compromis plaats moeten vinden tussen de behoefte en de financiële mogelijkheden. Maar wanneer je zelf een rolluik bestelt zijn er veel voordelige mogelijkheden!

Hoe kun je handig rolluiken bestellen?
Foto: creon-rolluiken.nl

Weet hoe je meet

Rolluiken bestellen via het internet is een voordelige manier om een rolluik aan te schaffen. Het monteren kan je zelf doen, of laten doen door een klusser of een kennis of familielid. Om het juiste rolluik te bestellen moet je van tevoren goed meten hoe groot het rolluik moet zijn. Dit kan je gewoon zelf doen met een meetlint. Op het internet zijn tal van handige filmpjes en afbeeldingen te vinden die je helpen bij het meten van je raam zodat je de juiste maten rolluiken bestellen zal.

Zelf doen? Jazeker

Het is het meest voordelig om zelf rolluiken te bestellen en te installeren. Door te besparen op installatiekosten is er meer ruimte in het budget om een rolluik te kiezen dat volledig aansluit op jouw behoeftes. Bij Creon Rolluiken kan je voordelig rolluiken bestellen zónder installatiekosten. Er is een keuze uit een ruim assortiment aan rolluiken. Daarnaast kan je rolluiken bestellen die op maat gemaakt zij. Zo is er een passend rolluik voor iedereen! Met behulp van een handleiding en videomateriaal kan je de rolluiken gemakkelijk zelf installeren. Zo heb je in een handomdraai een prachtig, functioneel én voordelig rolluik voor je raam.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo