Heb je last gehad van de warmte? Een Velux rolluik houdt jouw huis koel

31 juli 2019 Bron: Velux
Heb je last gehad van de warmte? Een Velux rolluik houdt jouw huis koel
Foto: Velux
Aanhoudende hoogzomertemperaturen dringen door in onze huizen. Vooral in onze zolderkamers wordt het benauwd, warm en onaangenaam. Als je dit beeld maar al te goed herkent, ben je wellicht ook geïnteresseerd in het Velux rolluik, het perfecte systeem om de hittewering van dakvensters te helpen verbeteren. Het Velux rolluik werd ontworpen om de zonnehitte met tot 87% (in combinatie met een dakvenster met Energy & comfort dubbele beglazing) te reduceren en woningen koel te houden, zelfs in de verzengende zomerhitte.

“Wij kennen de uitdaging waarmee mensen tijdens de zomermaanden kampen, namelijk binnenshuis een koel klimaat creëren. Het dak absorbeert hitte en brengt ze naar binnen, zodat zolderkamers en bovenverdiepingen oververhit geraken en hoogst onaangenaam worden om in te vertoeven”, stelt Maja Marlier, Marketing & Communicatie Directeur bij Velux. “Ons Velux rolluik is er om dit probleem op te lossen en ondanks de zomerse hitte binnenshuis een beter klimaat te creëren.”

Weg met die slapeloze nachten

Als de hitte 's avonds in huis hangt, kan het moeilijk worden de slaap te vatten, waardoor de aanbevolen nachtrust van 6 à 8 uur in gevaar komt. Te heet, te klammig: je dekbed is onuitstaanbaar, en dan is er nog dat storende geluid van de ventilator. Het Velux rolluik kan de zonnehitte overdag reduceren zodat het binnenshuis koeler blijft, waardoor het slaapcomfort gevoelig verbetert. En als ontwaken met natuurlijk zonlicht jou de nodige energie schenkt om de dag te starten, kan het rolluik openschuiven zodra de dageraad opkomt.

Velux rolluik
Foto: Velux

Klimatiseer met gemak

Het Velux rolluik werd ontworpen om je klimaat binnenshuis eenvoudig te verbeteren. Met de vooraf geconfigureerde muurschakelaar kun je het rolluik van eender waar in je huis bedienen. En als je over een Apple HomeKit beschikt, kan dat zelfs spraakgestuurd! Het rolluik is volledig compatibel met het geconnecteerde systeem Velux ACTIVE with NETATMO: een all-in-one systeem die proactief de Velux rolluiken openen en sluiten in functie van de lokale weersvoorspellingen om oververhitting in de ruimte te vermijden. U houdt de werking onder controle via de applicatie op uw smartphone, of gebruikt de spraakbesturingsfunctie van uw smartphone (Meer info: www.velux.be/active) .

Het Velux rolluik is niet alleen handig in gebruik, maar wordt ook moeiteloos van binnenuit op de buitenkant van je dakvenster geïnstalleerd en bevestigd. De installatie duurt één uur en de ruimte kan intussen gebruikt blijven worden. Kortom: installeer in een handomdraai het rolluik en geniet dezelfde dag al van een koelere omgeving. Zo kan je de zolderkamers en andere kamers op de bovenverdieping ook tijdens de heetste dagen van het jaar blijven gebruiken.

Bekroond design

Het Velux rolluik is ontworpen om bij zowel moderne als klassieke woningen te passen. Het mooi gestroomlijnde en gelauwerde design past bij diverse dakbedekkingen. Je beschermt je dakvensters niet alleen tegen de hitte maar zorgt ook voor extra veiligheid en bescherming tegen externe elementen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo