Flexibel en elegant, het duo rolgordijn

27 april 2018 Bron: Bouw & Wonen
Flexibel en elegant, het duo rolgordijn
Duo rolgordijnen lijken erg op rolgordijnen, maar je kunt er meer kanten mee uit. Duo rolgordijnen zijn handig, en zijn esthetisch een sfeervolle toevoeging voor je huis. Tegenwoordig kunnen duo rolgordijnen van A-merken voordelig voor jou op maat gemaakt worden!

Wat verstaan we onder een duo rolgordijn?

Duo rolgordijnen worden ook wel "dag en nacht" gordijnen genoemd. Ze bestaan uit twee stofbanen, van onder naar boven. Elke stofbaan wordt onderbroken door doorzichtige stukken. Door de twee banen van stof langs elkaar te bewegen, kan je ervoor kiezen om het rolgordijn halfopen of helemaal dicht te doen.

Flexibel en elegant, het duo rolgordijn

De voordelen van duo rolgordijnen

Het grootste voordeel van een duo rolgordijn is dat je je privacy zelf kunt regelen. Je kunt er met duo rolgordijnen voor zorgen dat je wel lichtinval in je huis hebt, maar geen pottenkijkers. Dit is voor allerlei situaties erg handig. Denk bijvoorbeeld aan thuiswerken of aan even een dutje in je woonkamer doen. De hoeveelheid zon die je huis binnenkomt kan je ook prima reguleren met duo rolgordijnen. Zo kan je wel wat zonlicht doorlaten, maar niet te veel of te fel.

Tot slot zorgen rolgordijnen voor een stukje isolatie wanneer het warm of koud is (dit hangt er natuurlijk vanaf hoe ver je het gordijn naar beneden laat). Door de hoge kwaliteit en de keuze uit verschillende kleuren, is het duo rolgordijn een elegante toevoeging aan je huis.

Het gebruik van duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen staan erom bekend dat ze soepel en makkelijk zijn in het gebruik. Je bedient ze met een koord, waarvan je zelf de bedieningszijde kan kiezen. Het bedienen van een duo rolgordijn vraagt weinig krachtinspanning. Het is ergonomisch en geschikt voor ouderen en jongeren.

Maatwerk duo rolgordijn inmeten en bestellen

Een maatwerk gordijn online bestellen als je dat nog nooit gedaan hebt, is misschien even wennen. Om te beginnen kun je vaak online, zelf vooraf de prijs berekenen. Je komt dus niet voor verrassingen te staan.
Belangrijk bij het bestellen van een duo rolgordijn is om goed in te meten welke maat je nodig hebt. Hiervoor vind je speciale instructies. Neem deze goed door, want maatwerk kan je niet retourneren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo