Hoe kies je de juiste architect voor jouw (ver)bouwproject?

Bron: Bouw & Wonen
Hoe kies je de juiste architect voor jouw (ver)bouwproject?
Paul Vandenbussche
Gezien de omvang van de verbouwing is het onmogelijk te werken zonder deskundige hulp. Maar hoe kies je een juiste architect die jouw droomhuis gaat ontwerpen? Het is belangrijk iemand te zoeken die een stijl van bouwen toepast die je mooi vindt, je moet immers jaren lang wonen in de nieuwe woning. Ook is de persoonlijkheid van de architect en zijn team belangrijk. Een volledig (ver)bouw traject kan wel een jaar of meer duren. Goed met de architect kunnen samenwerken is dus een must! Kortom, de 'klik' moet er zijn.

Maar hoe vind je die persoon? Een makkelijke manier om architecten te ontmoeten en meteen ook hun werk te bekijken is naar open huizen dagen te gaan. Zo is het evenement 'Mijn Huis, Mijn Architect' een heel interessant initiatief. Dit evenement duurt twee dagen en vindt elk jaar plaats in september. Ook de Vlaamse Renovatiedag is een interessant evenement. Dit vindt elk jaar in mei plaats.

De bouwheer van ons project heeft twee jaar geleden een verbouwing van de hand van Teema architecten uit Brasschaat bekeken in Brecht. De strakke lijnen en de eenvoud die het pand uitstraalden vielen meteen in de smaak. Een kort gesprek met architect Paul Vandenbussche gaf aan dat er mogelijkheden waren tot samenwerking.

Later is er een uitvoerige bespreking geweest in het te verbouwen pand, waarna het duidelijk was dat dit nieuwe hoofdstuk met volle moed aangesneden kon worden.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo