Hierom is het kopen van zonnepanelen voordeliger dan sparen

  BE   31 oktober 2019 Bron: Bouw & Wonen
Hierom is het kopen van zonnepanelen voordeliger dan sparen
Tegenwoordig ligt de spaarrente extreem laag, zelfs onder de 1%. Sparen is natuurlijk nooit slecht, maar als u echt rendement wilt behalen dan is er een betere oplossing: investeren in zonnepanelen. Hieronder leest u waarom het kopen van zonnepanelen voordeliger is dan sparen.

Gelijk aan 6% spaarrente

Met de aanschaf van zonnepanelen kunt u een hoop rendement behalen. Volgens cijfers van Milieu Centraal staat het rendement van zonnepanelen tegenwoordig gelijk aan 6% spaarrente. Hierbij is nog geen rekening gehouden met de mogelijkheid om stroom terug te leveren aan het net.

Ook uit onderzoek van ING blijkt dat het kopen van zonnepanelen voor woningeigenaren de meest rendabele investering is in 2019.

Sparen is bijna zonde

Hoeveel rendement u precies maakt, ligt natuurlijk aan verschillende factoren zoals de ligging van de panelen en het type paneel. Doordat zonnepanelen de afgelopen tijd zoveel goedkoper zijn geworden en de technologie sterk is verbeterd, is het tegenwoordig erg rendabel om zonnepanelen te kopen. Als u daar de lage spaarrente van deze tijd tegenover zet, dan is het eigenlijk zonde om uw geld op de bank te laten staan.

Terugdraaiende teller

Als u voor 2020 zonnepanelen aanschaft dan is het nog mogelijk om deze aan te schaffen met een terugdraaiende teller. Als u meer stroom opwekt dan u verbruikt kunt u dit terugleveren aan het net. Als u dan later meer stroom opwekt dan u verbruikt, hoeft u hier niet voor te betalen. Als u er op tijd bij bent zijn zonnepanelen dus nog voordeliger.

Voordelen

Het rendement van zonnepanelen is natuurlijk niet het enige voordeel van zonnepanelen. Met zonnepanelen bent u milieuvriendelijk bezig, wordt uw huis meer waard en hebt u geen last van stijgende energieprijzen.

Bij het kopen van zonnepanelen kunnen de prijzen ver uit elkaar liggen. Hierom is het handig om offertes van verschillende specialisten te vergelijken, zodat u tot wel 40% kunt besparen op uw energiefactuur.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo