Terras en oprit

Het terras, uw woonkamer buiten!

Het terras, uw woonkamer buiten!
ArtStone
De tuin wordt steeds populairder en zo ook het bijhorende terras. Deze twee vormen samen het verlengde van uw woning. Net zoals u bij het bouwen of renoveren van uw woning niet over één nacht ijs gaat, doet u dit best ook niet bij het aanleggen van uw terras. Laat u adviseren en inspireren. Het volgende stappenplan van ArtStone helpt u alvast goed op weg om uw ideale terras te creëren.

1. Zoek inspiratie

Tal van bronnen kunnen u helpen om ideeën op te doen. Daarvan is internet er uiteraard één van, maar beperk u hier zeker niet toe. De pas verschenen Tuinbijbel is een toonaangevend boek voor het aanleggen van uw tuin. Eens u weet welke richting u uit wilt, is het aan te raden tijd uit te trekken om een speciaalzaak zoals ArtStone te bezoeken. In het seizoen kunt u bij dit bedrijf op geregelde tijdstippen de terrassfeer opsnuiven tijdens ‘het ArtStone terras’. Vanuit hun expertise omtrent stenen vloeren adviseren zij u om tot de ideale tegel voor uw terras te komen.

Wanneer de ideeën er zijn en u een concreet beeld hebt van de look & feel van uw terras kan het concrete werk beginnen.

ArtStone terras

2. Neem een tuinarchitect of aannemer onder de arm die met u meedenkt

Wilt u zeker zijn dat het aanleggen van uw terras foutloos verloopt, neem dan zeker deze stap in acht. Hij of zij vormt de schakel tussen u en de speciaalzaak en zorgt ervoor dat uw wensen op een professionele manier tot uiting komen. Bovendien adviseert hij u over de geschikte indeling en materialen.

Wanneer u beslist om met een aannemer of architect samen te werken is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:
 • Een goed ontwerp op papier. Dit is noodzakelijk omdat u op die manier zeer nauwkeurig het benodigde materiaal kunt bepalen en vermijdt u overschotten.

  Tip: gebruik houten paaltjes om de maten uit te zetten.

 • De plaatsing. Hierbij dient u met heel wat zaken rekening te houden. Richt u daarvoor naar uw architect of tuinaannemer, hij/zij kent ongetwijfeld de kneepjes van het vak. U vindt hier alvast een overzicht van enkele belangrijke zaken.
  • Afwatering Helling van 1 à 2 cm per meter
  • Ondergrond
   • Stevig Aarde 20 cm + dikte van tegel/klinker weggraven
   • Broos Aarde 15 à 20 cm dieper weggraven (voor onderfundering)
  • Fundering ±15 cm stabilisé
  • Straatlaag 3-5 cm stabilisé

3. Geniet van uw terras

Het terras is het verlengde van uw woonruimte. Met een terras zorgt u ervoor dat de sfeer van binnen ook naar buiten wordt gebracht en creëert u een optimale woonbeleving. Zo is het elke dag een beetje vakantie bij u thuis.

Ook interessant