Verwarming & Sanitair

Eindeloze zomernachten, het hele jaar door

Eindeloze zomernachten, het hele jaar door
Summernights should last forever. Hoe kun je het daar nu niet mee eens zijn? Ook als het een beetje fris of donker wordt, wil je blijven genieten van het buitenleven, van lange terrasavonden met vrienden en familie. De Dome van Heatsail is een uniek, stijlvol verwarmings- en verlichtingselement dat buiten genieten altijd mogelijk maakt op een veilige en milieuvriendelijke manier. Lente, zomer, herfst of winter met Dome boven de tafel is de temperatuur lekker warm en het licht zwoel, als op een mooie, lange zomernacht.

Een puik stukje design dat een gouden gloed verspreidt en aan een boogarm bungelt. Dat is in een notendop Dome, een stijlvolle buitenlamp en terrasverwarmer in één. Doordat je Dome boven je buitentafel of loungeset kunt hangen, wordt het hele gezelschap verwarmd zonder dat er een heater in het midden hoeft te staan. De verwarming werkt op basis van far infrared (FIR), een innovatieve techniek die veel voordelen biedt ten opzichte van stralers op gas.

Healthy glow

De Dome van HeatsailMaar wat is dat nu precies, far infrared? FIR-stralen zijn onzichtbare stralen die door mensen worden ervaren als warm. Ongeveer 80% van de energie van de zon bestaat uit far infrared, en ook het menselijk lichaam produceert dit soort straling. Onder invloed van FIR wordt de activiteit van de atomen in ons lijf verhoogd, en dat voelen wij aan als warmte. Als je wordt blootgesteld aan far infrared-straling, heeft dat positieve effecten op je gezondheid. Het bevordert het natuurlijke herstel van je cellen, en je lichaam reinigt en heelt zichzelf. Je krijgt meer energie, ontspant en wordt gezonder. Een borrel in de tuin onder de Dome betekent dus ook nog eens een boost voor je gezondheid!

Stijlvol design

Naast een technisch hoogstandje is Dome ook gewoon een knap voorwerp om te zien. De stijlvolle boog en kap doen niet onder voor een high-end designlamp. Als je mooie tuin of veranda je bloed, zweet en tranen heeft gekost, dan is het wel zo leuk dat de accessoires de boel op een hoger niveau tillen in plaats van naar beneden te halen. Om de verwarmingslamp volledig te laten matchen met je loungeset, is Dome verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. De binnenkant oogt het mooiste in goud gelakt - dan krijgt de verlichting een warme gloed - maar aluminium behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast bestaat Dome als booglamp of als pendel, zodat je de verwarmingslamp ook aan het afdak van de veranda kunt bevestigen.

Milieuvriendelijk

De Dome van HeatsailEen ander groot voordeel van far infrared-stralen is dat ze energiezuinig opgewekt kunnen worden. Zo geniet je zonder schuldgevoel van fijne avonden onder de Dome. Het verbruik komt neer op € 0,50 per uur, tegenover € 2,70 per uur bij de old fashion gasbrander. Bovendien hoef je niet meer te zeulen met gasflessen en is het gebruik een stuk veiliger. In sommige EU-landen zijn terrasheaters op gas al verboden. Een algemeen Europees verbod is trouwens in de maak, omdat de stralers vaak niet naar behoren functioneren en veiligheid niet te garanderen valt. Far infrared is dus in vele opzichten een verantwoorde keuze.

Het geesteskind van Philip en Luc

Na twee jaar research en broeden op het design en de techniek, kwamen Philip Dubois en Luc Teblick - samen Heatsail - in 2014 met Dome op de markt. Sinds mei is Dome in productie, en na een verschijning bij pop-uprestaurant Glow van Wout Bru in Antwerpen neemt de verkoop een vliegende vaart. De heren kozen ervoor om het ontwerp volledig in België te laten produceren en werken samen met beschutte werkplaatsen. Ze vinden het belangrijk dat het product ook sociaal gezien helemaal in orde is. Door de Dome in België te laten vervaardigen kunnen ze de kwaliteit van dichtbij bewaken. Tegelijk creëren ze jobs en kunnen ze de werkomstandigheden voor de werknemers in het oog houden. Omdat ze ook samenwerken met sociale werkplaatsen scheppen ze tot slot ook voor een kwetsbare groep mensen werkgelegenheid.

Ook interessant