Het ongedierteseizoen begint steeds eerder

11 maart 2019 Bron: Bouw & Wonen
Het ongedierteseizoen begint steeds eerder
In Nederland en BelgiŽ komt een groot aantal ongediertesoorten voor. Veel mensen hebben geen idee, welke van deze ongediertesoorten in hun woning voorkomen. Een muis, rat of mol is eenvoudig te herkennen. Bij een zilver- of papiervisje, een vlo of bijvoorbeeld een wordt dit al een stuk lastiger! Toch kunnen dergelijke ongediertesoorten voor een flinke schade aan je woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een aantasting van het isolatiemateriaal tussen de muren van je woning, een beschadiging aan houten latten onder je dakbedekking, enzovoorts. Het geeft aan hoe belangrijk het is, om ongedierte in een vroeg stadium te laten bestrijden! In dit artikel vertellen we je er meer over.

Ons land wordt steeds warmer door een veranderend klimaat

Het is geen geheim, dat het veranderende klimaat leidt tot steeds hogere temperaturen. Hogere temperaturen maken ons land voor ongediertesoorten een steeds prettiger land om te verblijven. Veel ongediertesoorten sterven immers pas als het kouder wordt. Denk bijvoorbeeld aan wespen, waarvan alleen de jonge koningin tijdens de wintermaanden overleeft. Door de steeds hogere temperaturen begint het ongedierteseizoen eerder. Waar vliegen, wespen en soortgelijke beestjes voorheen pas in juni of juli verschenen, gebeurt dat tegenwoordig al in april en mei. Wees verdacht op de aanwezigheid van deze dieren, om tijdig in te kunnen grijpen.

Schade door ongedierte in en rondom je woning

Eerder werd al beschreven dat ongediertesoorten voor een vervelende schade aan je woning en inboedel kunnen zorgen. Het verschilt per ongediertesoort, hoe groot de aangerichte schade is. Bij een houtworm is dit bijvoorbeeld groter, dan bij een papiervisje. Toch kan ook de aanwezigheid van een papiervisje onplezierig zijn. Denk aan de schade die dit beestje aan verpakkingen kan veroorzaken. Daarbij kan een papiervisje bacteriŽn met zich meedragen, die op de verpakking en etenswaren worden achtergelaten. Voedingsmiddelen zullen hierdoor sneller vergaan.

Ongediertebestrijding inschakelen voor hulp

Let al bij de bouw van een woning op de aanwezigheid van ongedierte. In het bijzonder van ongedierte tussen de muren, voordat deze worden afgesloten. Deze ruimte is immers een zeer goede verstopplek voor het ongedierte. Mocht je te maken krijgen met ongedierte, dan kun je een professionele ongediertebestrijding inschakelen voor hulp. De ongediertebestrijding beschikt over de kennis, ervaring en hulpmiddelen om het ongedierte op een professionele wijze te bestrijden. Zelf ongedierte bestrijden is behoorlijk lastig! De chemische bestrijdingssprays uit een winkel zijn vaak bepaald niet effectief. Ook kunnen ze erg schadelijk zijn voor het milieu en je gezondheid.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo