Algemeen

Groningen lijkt serieuze optie voor NHM

Twee fracties in de Provinciale Staten van Groningen willen de mogelijkheid onderzoeken om het Nationaal Historisch Museum (NHM) te herbergen in het Forum in Groningen. Dat meldden verschillende media vorige week, waaronder het ANP.

De VVD en de SP, samen goed voor bijna een derde van de zetels in Provinciale Staten, vinden het allebei een prima suggestie. De gemeente en de provincie liggen in de clinch over het prestigieuze nieuwbouwproject aan de Grote Markt dat plaats zou moeten bieden aan verscheidene culturele podia. De gemeente is boos dat de provincie een eerdere toezegging van 35 miljoen euro onlangs introk.

Provinciale Staten zetten vraagtekens bij de invulling van het Groninger Forum. Maar door onderdak te bieden aan het NHM, zouden Provinciale Staten wel eens kunnen bijdraaien, stelt Statenlid Kees Swagerman van de SP.

Het Nationaal Historisch Museum is dakloos (hoewel het sinds 1 januari een tijdelijk onderkomen heeft in de Amsterdamse Zuiderkerk) sinds staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) besloot de stekker te trekken uit het plan om nieuwbouw te plegen op een terrein naast het Openluchtmuseum in Arnhem.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life