Algemeen

Museumslag om Arnhem nog niet gestreden

De beslissing over de plek van het Nationaal Historisch Museum in Arnhem is woensdagmiddag toch nog een beetje in de lucht blijven hangen. Er komt een nieuw overleg, waarbij het CDA een motie over de kwestie zal indienen.

De mensen die het museum het liefst vlak bij het Openluchtmuseum zien verrijzen, lijken echter aan de winnende hand. Het CDA is daarvoor, met D66, de PVV en de SP. De PvdA is voor de plek bij de John Frostbrug, net als de VVD, GroenLinks en de ChristenUnie.

Volgens minister Ronald Plasterk is de plek aan de rivier toch echt de beste, al is de andere ook goed bruikbaar. Wanneer het nieuwe overleg is, was woensdagmiddag nog niet bekend.

Arnhem won de beauty contest van Amsterdam en Den Haag door met een ontwerp op de proppen te komen dat het nieuwe Nationaal Historisch Museum verbindt met het aloude Openluchtmuseum (over het dagelijks leven in het Nederland van vroeger) aan de rand van de stad.

Beide musea zouden elkaar versterken en genoeg te bieden hebben voor een hele dag uit. Er kan bij het Openlucht ook nog in de bossen worden gewandeld en het nabijgelegen Burgers' Zoo biedt zijn eigen vermaak. De Kamer liet zich met dit concept over de streep halen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life