Grohe introduceert revolutionair waterbeveiligingssysteem

28 maart 2017 Bron: Grohe
Grohe introduceert revolutionair waterbeveiligingssysteem
Grohe Sense en Grohe Sense Guard zijn de nieuwste intelligente oplossingen van Grohe voor het slimme huis. De intelligente Grohe Sense-watersensor controleert de vochtigheid, detecteert lekken en waarschuwt huiseigenaars onmiddellijk bij problemen. De Grohe Sense Guard wordt op de hoofdwaterleiding geïnstalleerd en kan de watertoevoer afsluiten in geval van een gebarsten leiding. Ze maken allebei gebruik van baanbrekende slimme technologie waarbij ze kunnen worden gecontroleerd en bediend met de gloednieuwe Grohe ONDUS-app.

Vermijdbare waterschade

Grohe Sense en Grohe Sense Guard werden gecreëerd om het probleem van waterschade in huizen aan te pakken. Uit een enquête die Grohe eerder dit jaar heeft uitgevoerd, is immers gebleken dat het risico op waterschade wordt onderschat. De helft van de huishoudens in Europa heeft minstens één keer te maken gehad met waterschade. Dat is veel meer dan de deelnemers vermoedden. Een rapport van de Duitse vereniging van verzekeraars GDV heeft eerder al aangetoond dat 93% van de gevallen had kunnen worden voorkomen. Omdat Grohe er steeds voor wil zorgen dat klanten kunnen genieten van hun waterervaring, was de ontwikkeling van intelligente toestellen om waterschade te controleren en te voorkomen een natuurlijke volgende stap in de productinnovatie.

Grohe introduceert revolutionair waterbeveiligingssysteem voor de woning

Innovatieve producten voor een slimmere toekomst

De Grohe Sense is een slimme watersensor. Hij kan gemakkelijk op de vloer worden geplaatst, detecteert overstromingen en controleert de temperatuur en de vochtigheid in de kamer. Er kunnen diverse toestellen in verschillende kamers in het huis worden gebruikt om de huiseigenaar onmiddellijk op de hoogte te brengen van problemen zodat hij tijdig kan reageren.

De Grohe Sense Guard is een slimme waterregelaar die bevriezingsrisico's, microlekken en gebarsten leidingen detecteert. Met dit toestel, dat op de hoofdwaterleiding van het huis wordt geïnstalleerd door een professionele installateur, kan de watertoevoer automatisch worden afgesloten in geval van een gebarsten leiding. Zelfs een kraan laten openstaan zal niet meer onopgemerkt blijven!

Het innovatieve waterbeveiligingssysteem maakt gebruik van de sectornorm voor draadloze LAN-technologie en wordt bediend met de Grohe ONDUS-app – het middelpunt van het Grohe Sense-systeem. De app biedt het hoogste niveau van waterbeveiliging en zorgt ervoor dat Grohe Sense en Grohe Sense Guard altijd en overal kunnen worden gecontroleerd en bediend. De gebruikers ontvangen waarschuwingen bij waterproblemen in huis en kunnen hun watertoevoer afsluiten met de app en Grohe Sense Guard om ernstige schade te voorkomen. Bovendien heeft de app een functie waarmee gebruikers hun huishoudelijk waterverbruik kunnen opvolgen.

Gemoedsrust

"We willen een bron van plezier zijn. Waterschade door problemen met de waterleiding is de meest voorkomende schade in huizen. Bij waterschade willen de mensen alles meteen opnieuw in orde brengen, maar het kan weken en zelfs maanden duren voordat alles is hersteld. Voorkomen is dus beter dan genezen. Daarom hebben we het Grohe Sense-waterbeveiligingssysteem ontwikkeld: geniet met een gerust gevoel van de dag terwijl Grohe Sense en Grohe Sense Guard voor uw huis zorgen", zegt Michael Rauterkus, CEO Grohe AG.

Lanceering

Geschatte Belgische lanceerdatum: mei 2017.
Richtprijs :
- Sense : € 59,99
- Sense Guard : € 499,99

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo