Digitale sanitairtechnologie doet haar intrede in keukens en badkamers

30 juni 2016 Bron: Grohe
We leven in een wereld die steeds meer gedigitaliseerd wordt. Ook in de badkamers en keukens vindt een digitale revolutie plaats. Kranen en douches worden tegenwoordig uitgerust met allerlei innovatieve functies zoals digitale controllers om meer comfort en flexibiliteit te bieden en zo in te spelen op de persoonlijke behoeften en voorkeuren van de gebruikers.

Digitale sanitairproducten: meer dan gewoon gadgets.

Digitale sanitairproducten bieden talrijke voordelen in de dagelijkse praktijk. Zo bieden ze meer comfort, flexibiliteit, ergonomie en functies op maat.De GROHE F-digital-productlijnen voor keuken en badkamer zijn hierbij het neusje van de zalm met innovatieve extra functies.

 • Digitale sanitairtechnologie is bijzonder gebruiksvriendelijk en handig. Met een knop van de digitale controller kunnen gebruikers de waterstroom starten of stoppen en met de plus- en minknoppen kunnen ze de temperatuur verhogen en verlagen. De waterstroom kan worden aangepast door aan de buitenste ring van de controller te draaien.

Digitale sanitairtechnologie doet haar intrede in keukens en badkamers

 • Een gekleurde ledring geeft de huidige watertemperatuur aan. Bovendien is er de digitale omstelling voor het bad. Met deze knoppen kunnen gebruikers schakelen tussen de hoofddouche en de handdouche, evenals de zijdouche en de baduitloop. Ook hier geven ledlampjes aan welke wateruitloop momenteel wordt gebruikt. Dankzij de intu´tieve bediening via digitale controllers kunnen gebruikers de voorkeursinstellingen voor hun persoonlijke douche-ervaring opslaan en genieten ze zo steeds van dezelfde temperatuur en waterstroom.

 • Nog een belangrijk aspect dat kan worden vermeld is duurzaamheid. Ook op dit vlak halen de GROHE F-digital-productlijnen uitstekende punten. Met de pauzefunctie kan de waterstroom worden onderbroken en nadien opnieuw worden gestart met dezelfde temperatuur en hetzelfde debiet. Deze slimme functie is bijvoorbeeld ideaal wanneer gebruikers hun haar wassen in de douche of de afwas doen in de keuken. Deze functie helpt gebruikers om hun waterverbruik en -rekeningen te beheren en draagt tegelijkertijd bij tot het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Bovendien kan met de producten de limiet voor de waterstroom worden ingesteld om zo nog meer water te besparen.

 • Oudere mensen en mensen met speciale behoeften hebben ook baat bij GROHE F-digital in hun badkamer. De digitale controllers van het systeem kunnen worden geplaatst waar ze het vlotst bereikbaar zijn. Zo kunnen gebruikers het bad vullen zonder over de badkuip te moeten buigen. Bij het douchen kan een verpleegkundige de douche van buitenaf bedienen, zodat de persoon in de douche zijn handen vrij heeft om zich vast te houden aan de wandbeugel.

 • Draadloze technologie is echter niet alleen gemakkelijk te bedienen, ze biedt ook maximale vrijheid bij het plannen en het ontwerpen van badkamers. Digitale controllers zitten niet vast aan de kranen en kunnen dus overal in de kamer worden geplaatst en gebruikt. Daardoor kan met hun plaatsing tegelijkertijd gebruiksgemak en een optimale visuele impact worden gerealiseerd. Bovendien mogen de digitale thermostaatmengkranen tot op negen meter afstand van het bad of de douche worden geplaatst, voor een nog flexibeler badkamerontwerp en een nog eenvoudiger onderhoud.

 • GROHE F-digital biedt een modulair concept voor alle wateruitlopen. Het assortiment geco÷rdineerde fittingen voor wastafel, badkuip en douche kan worden gecombineerd met mechanische fittingen van dezelfde productlijn zonder afbreuk te doen aan de geco÷rdineerde look van de badkamer. Klanten hebben de keuze uit verschillende esthetische productlijnen die een perfecte aanvulling vormen op hun interieurstijl. Het passende minimalistische ontwerp van de ronde controller maakt het plaatje compleet.

 • En last but not least: zowel consumenten als loodgieters hebben baat bij de eenvoudige installatie en het gemakkelijke onderhoud van de GROHE F-digital-productlijnen.

GROHE F-digital voegt unieke functies toe aan elke wateruitloop:

Douche: De opwarmingsmodus is iets waar iedereen stiekem van droomt. Het licht op de digitale controller geeft aan wanneer de vooraf geselecteerde temperatuur is bereikt en het tijd is om onder de douche te gaan staan.
Badkuip: De automatische badvulling vult de badkuip met de gewenste watertemperatuur en tot op het gewenste niveau - zo hoeft de gebruiker niet voortdurend in de badkamer te gaan kijken of het bad al vol is.
Wastafel: De geheugenfunctie slaat de instellingen voor voorkeurstemperatuur en -debiet op, zodat die op elk moment kunnen worden herhaald.
Gootsteen: De vooraf instelbare veiligheidsstop maakt het mogelijk om de gootsteen in de keuken automatisch te vullen voor de afwas.Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo