Deense design kranen en doucheset bekroond

8 juni 2016 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Deense design kranen en doucheset bekroond
Kranen en sanitair fabrikant Damixa heeft maar liefst drie prestigieuze internationale Red Dot Awards ontvangen voor product design 2016. Alle drie de producten zijn geprezen voor High Design Quality. De producten, twee keukenmengkranen en een doucheset, onderscheiden zich alledrie door een praktisch dagelijks gebruik met een prachtig design.
Het zijn 3 zeer verschillende producten, die de erkenning hebben gekregen van de 41-koppige jury. De A-Pex doucheset is uiterst minimalistisch in zijn ontwerp, maar dat gaat niet ten koste van het douchecomfort. De Tradition keukenmengkraan is een klassiek ontwerp met een pull-out perlator die past bij de behoeften van de moderne consument, terwijl de Slate Pro mengkraan een stap verder gaat met functionaliteit, omdat de uitloop zelf is gemaakt van flexibel siliconen en daarmee alle kanten kan worden bewogen nadat deze uit de houder gehaald is.

Red Dot is de meest prestigieuze internationale design award die er is, dus wij zijn daarom ook ontzettend trots dat we drie design prijzen in n verkiezing hebben gekregen. Dit is de eerste keer in de Damixa geschiedenis. Het is Damixa`s strategie om nieuwe, innovatieve producten op de markt te brengen, dus dit is voor ons een belangrijke mijlpaal, zegt Ole Sander, CEO van FM Mattsson Mora Group Denemarken, het bedrijf achter Tradition 1-grip kitchen pulloutDamixa.

Dit zijn Red Dot Award 9, 10 en 11 die het Deense designmerk Damixa heeft ontvangen voor haar innovatieve producten, en het bewijs dat het Deense design nog steeds een sterk aanwezig is op het internationale toneel. Deze selectie houdt in dat A-Pex, Tradition en Slate Pro zullen worden opgenomen in het Red Dot 2016 Winners Book en te zien zullen zijn in het Red Dot museum in Essen, Duitsland en tevens online op www.red-dot.de.

De drie winnaars

De Slate Pro keukenmengkraan
Apex showerZijn indrukwekkende zwarte en chromen uitstraling in combinatie met de 360 graden draaibare uitloop maakt dit model zeer praktisch in de keuken. Het is ook uitgerust met een eenhendelbediening die is voorzien van de koude start energiebesparende functie.

Tradition keukenmengkraan met pull-out perlator.
De keukenmengkraan heeft een handige perlator die met een slang kan worden uitgetrokken om de gehele gootsteen schoon te maken. Voorzien van eenhendelbediening met koude start energiebesparende functie.

A-Pex doucheset met thermostaat, hoofd- en handdouche:
De doucheset met thermostaat heeft een stoere maar toch elegante stijl welke is voorzien van een scala aan innovatieve functies. De set is ontworpen in samenwerking met de Deense industrieel ontwerper Anders Hermansen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo