Stūv P-10 wint Red Dot Product Design Award 2016

24 mei 2016 Bron: UPR
Stūv, toonaangevend specialist in het ontwerpen, produceren en commercialiseren van hout-, gas- en pellet kachels en haarden, heeft met haar Stūv P-10 pellethaard de hoog aangeschreven Red Dot Design Award gewonnen in de categorie Product Design. De Red Dot Design Award is één van de meest prestigeuze design-awards ter wereld, en staat wereldwijd bekend als een erkend keurmerk. De jury, samengesteld uit 41 internationale experten, koos voor de Stūv P-10 omwille van zijn innovatieve technologie, het minimalistisch design, zijn milieuvriendelijkheid en functionaliteit. De officiėle prijsuitreiking zal plaats vinden op 4 juli 2016, in het Aalto Muziektheater te Essen in Duitsland.

De Stūv P-10 werd verkozen uit zo’n 5.200 producten van verschillende producenten en designers, afkomstig uit 57 verschillende landen. Nooit eerder in de geschiedenis van de Red Dot Design Award werden er zoveel inzendingen bekeken en gejureerd. De 41-koppige jury, bestaande uit internationale experts, jureerde op 9 criteria: waaronder innovatie, functionaliteit, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Stūv P-10 wint Red Dot Product Design Award 2016

Design en innovatie

De Stūv P-10 maakte indruk op de jury vanwege zijn unieke en baanbrekende techniek en strak modern design.
De pelletkachel onderscheidt zich zowel esthetisch als technisch van de bestaande pelletkachels. In tegenstelling tot bestaande pelletkachels bij de concurrenten bevindt de techniek van de Stūv P-10 zich onderaan. Het technische onderdeel is ook het ‘voetstuk’ waarop de verbrandingskamer staat. Het strak en sober design maakt van de Stūv pelletkachel een mooi meubelstuk dat perfect past in elk modern interieur. De zeer aanwezige en mooie vlam zorgt voor een gezellige sfeer en verspreidt een aangename warmte in de woonkamer. De Stūv pelletkachel is stil aanwezig en veroorzaakt geen storend tikkend geluid van vallende pellets, noch van ingebouwde ventilatoren.
Naast de opvallende kenmerken op gebied van design en techniek, is de Stūv P-10 ook zeer performant met een uitzonderlijk rendement van meer dan 90%.

“Met deze prestigieuze award versterkt Stūv eens te meer zijn positie als toonaangevende speler op gebied van industrieel design. We zijn trots op deze internationale erkenning, “ aldus Franēois Sidler, algemeen directeur van Stūv.

De officiėle prijsuitreiking van de Red Dot Design Awards 2016 vindt plaats op 4 juli 2016 in het Aalto Muziektheater te Essen, in Duitsland. Nadien zal de Stūv P-10 nog te bewonderen zijn in het Red Dot Design museum in Essen, en wordt de pelletkachel opgenomen in het Red Dot Design Yearbook.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo