Kachels & open haarden

Stûv opent nieuw hoofdkantoor in Bois-de-Villers

Afgelopen donderdag vond de officiële inhuldiging van de nieuwe hoofdzetel van Stûv in Bois-de-Villers plaats. Met de nieuwe 1.000 m² grote industriële showroom, de lancering van een innovatief concept van houthaard met gepatenteerde technologie en de aanhoudende investering in research op gebied van hernieuwbare energiebronnen en specifiek inzake houtverwarming, wil Stûv zijn groei versterken in binnen- en in buitenland. Hiermee effent Stûv de weg naar verdere duurzame expansie.

Dankzij de continue investeringen van Stûv in innovatieve en duurzame particuliere verwarmingsoplossingen, realiseerde het bedrijf een opmerkelijk parcours van continue groei. Hernieuwbare energie speelt een cruciale rol in de groeistrategie van Stûv. Door verder te investeren in particuliere verwarmingssystemen met hout en pellets wil Stûv bijdragen tot het creëren van tewerkstelling in de regio en tot de heropleving van de Waalse economie.
“Hernieuwbare energiebronnen zijn de basis van onze producten en bepalend voor de verdere groei van ons bedrijf. Het bosrijk Wallonië biedt veel opportuniteiten om hierin verder te investeren. Daarom hechten we veel belang aan onze lokale verankering en roepen we de overheid op om bedrijven die technologieën ontwikkelen op basis van hernieuwbare energie te steunen met het oog op extra tewerkstelling en een bestendiging van de lokale economie ”, aldus Jean-François Sidler, algemeen directeur van Stûv.

Vernieuwde showroom op maat van verdere groei

Om het succes van het bedrijf te bestendigen en de groei verder te zetten, renoveerde Stûv de hoofdzetel met een showroom van 1.000m² en 200m² kantoorruimte. Het laagenergie gebouw wordt verwarmd met de verwarmingstoestellen in de showroom en is ook voorzien van zonnepanelen. In de showroom demonstreert Stûv het totaalaanbod van design hout-, gas- en pellet haarden en kachels. Het gebouw is ook voorzien van een opleidingsruimte voor installateurs. Door de snelle ontwikkelingen op gebied van technologie is een aangepaste en continue opleiding voor installateurs van groot belang.

Lancering Stûv 22 reeks

Meer dan dertig jaar na de lancering van de eerste design houtkachel, presenteert Stûv vandaag in primeur het innovatieve Stûv 22 gamma. Deze nieuwe reeks van design houthaarden heeft een unieke gepatenteerde technologie. Het is de eerste en enige houthaard die met open of gesloten schuifraam een indrukwekkend zicht op het vuur geeft. Het ontwerpen de technologie van de deur maken het immers mogelijk om de houthaard aan te kleden tot vlakbij de verbrandingskamer.

Internationale expansie

Stûv exporteert 75% van de productie naar het buitenland. Naast Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje, Portugal, Zwitserland, Engeland en Duitsland versterkte Stûv ook haar marktpositie in de Noord-Amerikaanse markt. Stûv startte daar anderhalf jaar geleden haar activiteiten in onder de naam Stûv Inc met hoofdzetel in Montréal in Canada. Het bedrijf won recent de prestigieuze Amerikaanse Vesta Award in de categorie Wood Products met de Stûv 30-compact H met warmteopslag als meest innovatieve product van het jaar.

De Vesta Award bevestigt de sterke marktpositie van Stûv in de Noord-Amerikaanse markt van houtverwarming die gekenmerkt wordt door zeer veeleisende en strenge normen op het gebied van luchtvervuiling.

Ook interessant