Batibouw 2014: Pellet vuurhaard met grote mooie vlam

4 maart 2014 Bron: upr
Stūv presenteerde tijdens Batibouw 2014 in primeur het prototype van de Stūv p-10, een pellet vuurhaard met baanbrekende techniek en een strak modern design. De Stūv p-10 onderscheidt zich zowel esthetisch als technisch van de bestaande pelletkachels. De zeer aanwezige en mooie vlam zorgt voor een gezellige sfeer en verspreidt een aangename warmte in de woonkamer. De Stūv pellet vuurhaard is stil aanwezig en veroorzaakt geen storend tikkend geluid van vallende pellets, noch van ingebouwde ventilatoren.

De esthetiek en gezelligheid van het vuur was voor Stūv een absolute voorwaarde voor de ontwikkeling van een pellet verwarmingsoplossing. Stūv presenteert nu haar pellet vuurhaard met een vooruitstrevende techniek die zorgt voor een mooie en aanwezige vlam en een aangenaam comfort.

Techniek onderaan, vuur zichtbaar bovenaan

In tegenstelling tot de bestaande pelletkachels bevindt de techniek van de Stūv p-10 zich onderaan. Het technische onderdeel is ook het ‘voetstuk’ waarop de verbrandingskamer staat. Het strak en sober design maakt van de Stūv pellet vuurhaard een mooi meubelstuk dat perfect past in elk modern interieur.

Stūv presenteert pellet vuurhaard met grote mooie vlam

Door de grote ruit is het vlammenspel overal van op zithoogte zichtbaar.

De verbrandingskamer kan ook naar rechts en links 45° gedraaid worden zodat het vuur nog beter zichtbaar wordt vanuit verschillende hoeken en de stralingswarmte ook beter georiėnteerd kan worden.

De sobere kubusvormige verbrandingskamer met grote ruit is gemaakt uit vermiculiet zonder zichtbare technische details van de brander.

Uniek vlammenspel in een zee van stilte

De bestaande pelletkachels hebben vaak een onrustige vlam. De unieke techniek van de Stūv p-10 zorgt echter voor een zeer aanwezige, rustige en speelse vlam.

In tegenstelling tot de bestaande oplossingen worden de pellets van onder naar boven gestuurd via een wormschroef. Door deze specifieke aanvoer, veroorzaken de pellets in de verbrandingsruimte een soort van vulkaanuitbarsting met een volle, grote en rustige vlam.

Door het unieke aanvoersysteem vermijdt men ook het tikkende en vaak storende geluid van vallende pellets. Bovendien heeft de Stūv p-10 geen ingebouwde ventilator voor warmteverspreiding. De afwezigheid van de convectieventilator en het specifieke aanvoersysteem van pellets maakt van deze innovatie een van de stilste verwarmingsoplossingen met pellets op de markt.

Hoog rendement en comfort

De Stūv p-10 heeft een hoog rendement van meer dan 90% en de warmte wordt op een aangename manier verspreid door natuurlijke convectie. Bovendien maakt de roterende verbrandingskamer het mogelijk om de stralingswarmte in de gewenste richting te oriėnteren.

Een afstandbediening met geļntegreerde thermostaat zorgen voor een verhoogd comfort. De gewenste temperatuur kan zo gemakkelijk ingesteld worden. Het toestel kan ook geprogrammeerd worden zodat het op een bepaald tijdstip opstart en de woonkamer aangenaam warm is wanneer men thuiskomt.

Het unieke design van de Stūv p-10 vergemakkelijkt ook het bijvullen van de pellets. Bij de bestaande modellen moet de zware zak met pellets volledig opgeheven worden om de pelletkachel bovenaan bij te vullen. De Stūv pellet vuurhaard is op armhoogte voorzien van een reservoir onderaan in het technische voetstuk. Via het draaibare frontpaneel kan het reservoir heel eenvoudig worden bijgevuld.

Gemakkelijk onderhoud

Qua onderhoud is de Stūv p-10 ook zeer gebruiksvriendelijk. De deur van de verbrandingskamer kan eenvoudig geopend worden om de ruit te reinigen en de assen te stofzuigen. De aslade bevindt zich in het technisch voetstuk en kan ook zeer eenvoudig verwijderd worden.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo