Batibouw 2014: houthaard met brains

5 februari 2014 Bron: DDG
DDG introduceert op Batibouw 2014 de Eco Blue houthaard. Dankzij uitgekiende technologische innovaties op het vlak van de verbrandings- en recuperatietechniek en een intelligente luchtverdeling wordt zelfs het rendement en de uitstoot van pelletkachels benaderd. Het resultaat van deze nieuwe technologie is dus best indrukwekkend te noemen. Het effectief rendement is verhoogd tot maar liefst 85%, de CO-uitstoot is nu al conform de nieuwste Europese uitstootnormen en het onderhoud is nog eenvoudiger, dankzij een verbeterde toegang tot de warmtewisselaar.

Eco Blue houthaard van DDG op Batibouw 2014

Daarbij blijft het unieke basisprincipe van DDG uiteraard gelden: de haard kan op de centrale verwarming worden aangesloten, brandt op de ecologische en hernieuwbare brandstof hout en draagt bij tot zowel de verwarming van de woning als de sanitaire warmwatervoorziening. De gegenereerde warmte wordt opgeslagen in een buffervat, om op het gewenste moment voor verwarming of sanitair warm water te worden ingezet. In de meeste gevallen zal de haard met een thermisch zonnesysteem worden gecombineerd, waardoor geen klassieke brandstoffen (gas, stookolie …) nodig zijn. Bovendien verdeelt de Eco Blue de warmte nu nog beter tussen directe stralingswarmte (30%) en energie voor de centrale verwarming (70%). Door de hogere verbrandingstemperatuur dalen de emissiewaarden aanzienlijk en wordt het milieu slechts minimaal belast.

De Eco Blue is echter niet alleen technologisch vooruitstrevend, maar ziet er dankzij een strak design ook nog eens goed uit. Niet alleen de ‘brains’, maar ook de ‘looks’ dus. Bovendien is de haard beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: de ‘Eco Blue Planus’ met een platte deur en de ‘Eco Blue Argus’ met een gebogen deur.

De Eco Blue is de voorloper van een vernieuwing van het volledige gamma DDG CV-haarden, waardoor uiteindelijk alle toestellen met gelijkaardige technologie zullen worden uitgerust.

Eco Blue houthaard van DDG op Batibouw 2014
Richtprijs: € 4.572 (exclusief BTW)

U vindt DDG op Batibouw 2014 in Paleis 6, stand 415


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo