Elektrische haard zonder warmte?

22 november 2013 Bron: Faber
Een elektrische haard met levensechte vlammen, maar dan zonder warmte. Dat is de nieuwe Opti-Virtual van Faber. Het ontbreken van warmte bij Opti-V wordt in veel situaties als voordeel ervaren. Met een traditionele haard kan het snel erg warm worden in ruimtes die al perfect worden geconditioneerd. De techniek in Opti-V is gebaseerd op Pepper’s Ghost, een driedimensionale technologie waarmee natuurgetrouwe voorstellingen worden gecreëerd. Zoals vlammen waar je uren naar kunt kijken.

Faber heeft deze techniek doorontwikkeld voor gebruik in alle mogelijke locaties. De beleving is totaal realistisch, inclusief het knisperen van het vuur.

Warme sfeer

Naast gashaarden, elektrische haarden en houtkachels die als sfeer- en warmtebron dienen, is er nu dus Opti-Virtual. Hiermee presenteert Faber een nieuwe productcategorie die zich voor honderd procent richt op sfeer. Een groot voordeel van dit systeem is dat Opti-Virtual in elke ruimte eenvoudig en naar eigen smaak kan worden ingebouwd. Plug and play: stroom is voldoende om deze haard tot leven te laten komen. Voor een warme, knusse sfeer.

Naast gebruik in woningen is de haard zeer geschikt voor ruimtes waar relatief weinig toezicht mogelijk is. Denk hierbij aan drukbezochte restaurants, cafés, bedrijfsentrees, hotel lobby’s of hotelkamers. De toegepaste technologie heeft een bewezen lange levensduur, behoeft geen onderhoud en consumeert per uur maximaal 60w.Informatie

Opti-Virtual wordt in twee inbouwmaten aangeboden: Single is 69 cm breed en 25 cm hoog, Double is 131 cm breed en 25 cm hoog. De nieuwe techniek is gepatenteerd door Glen Dimplex Group.

Consumentenadviesprijs:
Opti-Virtual Single, 25cm x 69cm: € 1999,-
Opti-Virtual Double, 25cm x 131cm: € 3799,-.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo