FLAMboyante nieuwigheden

  BE   9 januari 2013 Bron: RCA
FLAMboyante nieuwigheden
Twee soorten nieuwkomers bij de Truiense haardenproducent FLAM tijdens Batibouw 2013. Enerzijds wordt het TERRA-gashaardengamma uitgebreid, anderzijds zien we nieuwe ontwikkelingen bij de Largo+, het vlaggenschip van de ‘multibrandstofhaarden’. FLAM is de enige producent van dit soort design liftdeurhaarden, waarin ook met kolen kan gestookt worden. Het bedrijf biedt daarmee een unieke troef in tijden van fors stijgende energieprijzen.

Haarden op vaste brandstoffen zijn traditioneel de core business van FLAM. “En daarmee zijn we relevanter dan ooit”, stelt Technisch Directeur Philippe Jalon. “Met een vastebrandstofhaard ben je nu eenmaal baas in eigen huis. Stroomuitval, waanzinnige brandstofprijzen of een defecte cv-ketel: je hoeft nooit in de kou te zitten. En dankzij de nieuwe technologie kan je er een waaier aan brandstoffen in kwijt, van kolen en hout tot talloze vormen van alternatieve (bio)massa.”

Neusje van de zalm bij deze multibrandstofhaarden is de Largo+. Na de introductie van een nieuwe liftdeur eerder dit jaar, toont FLAM een model met nieuwe draaideur én een prototype van het nieuwe schudsysteem voor kolenstook dat op stapel staat voor het najaar. Niet toevallig, want volgens FLAM zal de vraag alleen maar stijgen. Vandaag kan stoken met kolen immers op een goedkope, propere én uiterst energie-efficiënte manier, benadrukt FLAM.

TERRA kijkt om de hoek
FLAM heeft ook de populaire TERRA gasinbouwhaarden verder ontwikkeld met een hoek- en panoramisch (pano) model. Bij de nieuwe hoekmodellen kan de hoek uiteraard links of rechts gekozen worden, naargelang het interieur. Het panoramisch model heeft dan weer twee ‘open’ zijkanten. Het TERRA-gamma is een echte publiekslieveling, met zijn innovatieve ‘Sliced’ bodem en naadloze (‘Flushline’) opbouw in het muurvlak: ideaal voor minimalistische, moderne interieurs.

De troeven van de TERRA haard zijn niet enkel esthetisch van aard. Philippe Jalon: “Woningen worden steeds beter geïsoleerd, en dan wordt het met een groot vlammenspel al vlug te warm in de kamer. Het komt er voor ons dus op aan om de technologie dermate te verfijnen, dat we een hoog rendement combineren met een hoge én een lage warmteafgifte. Die uitdaging hebben we duidelijk in een troef omgezet”.

Prijs vanaf: 3.690 euro excl. btw (Terra 100 hoek) / 3.790 euro excl. btw (Terra 100 pano)

FLAM op Batibouw 2013: Stand 410 – Hal 6

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo