Kachels & open haarden

Nieuw op Batibouw 2014: Iconische Stûv 30 design-houtkachel

Nieuw op Batibouw 2014: Iconische Stûv 30 design-houtkachel
Stûv 30 houtkachel
Naar aanleiding van het 30 jarig bestaan van Stûv, lanceert het bedrijf op Batibouw 2014 de vernieuwde versie van de iconische Stûv 30 houtkachel. Het unieke en innovatieve design met gepatenteerd draaideur systeem van de originele Stûv 30 blijft behouden, terwijl de technologie een verregaande facelift kreeg. Hierdoor is het nieuwe model volledig aangepast aan de hedendaagse woningen, de energie-zuinigheidsvereisten en de strenge normen op gebied van CO² - en fijnstof uitstoot.

Sinds de lancering in 2000 is de Stûv 30 houtkachel een absolute design-topper. Het uitgekiende draaideursysteem dat toelaat om op 3 manieren van het vuur te genieten, maakt van dit houtkachel-model een unicum. De vernieuwde Stûv 30 kreeg verder een aangepast en innovatief verbrandingssysteem, dat zorgt voor een nog lagere CO² - en fijnstof uitstoot. Zo verenigt de nieuwe Stûv 30 top-design met duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en energie efficiëntie.

Uniek draaideursysteem

De unieke draaideur kan in 3 verschillende standen gezet worden en heeft 3 verschillende gebruiksfuncties. De functie met glazen deur creëert een gezellige sfeer en laat u genieten van het vlammenspektakel. In een beweging opent u de deur en kan u genieten van het knetterend, gloeiend vuur dat een behaaglijke warmte verspreidt. Voor een gezellige avond onder vrienden of met familie is deze “openhaard” stand ideaal om in huis te barbecueën. Dankzij een vernuftig systeem kan de Stûv 30 houtkachel immers ook gebruikt worden als BBQ. De volle gesloten deur verbergt elegant een vertraagde verbranding die uiterst weinig hout vereist met een maximale warmteverspreiding. In deze stand kan de haard urenlang vertraagd of uitdovend branden, ideaal voor ’s nachts.
Het overschakelen van de ene naar de andere gebruiksfunctie is heel eenvoudig. Het volstaat om de trommel te draaien om ofwel de glazen-, de volle deur of de open stand te kiezen.

Stûv 30 design-houtkachel

Tijdens Batibouw 2014 kunt u kennismaken met de vernieuwde Stûv 30 op stand 121 in paleis 6

Ook interessant