Badkamers

Badkamer wordt echte 'ik-ruimte'

De tijd dat een badkamer puur functioneel moest worden ingericht, is helemaal voorbij. Want na de keuken wordt ook de badkamer steeds meer een plek om te ontspannen en eventjes te ontsnappen uit het drukke bestaan. Een plek waar men ongestoord enkel en alleen met het eigen ‘ik’ bezig kan zijn. Trendwatchers voorspellen dat er de komende jaren steeds meer tijd zal doorgebracht worden in de badkamer. Om het hoofd leeg te maken, en te mediteren. Of gewoon om in alle rust te zitten en te relaxen. Daarom zal de badkamer evolueren naar een soort private sparuimte, waar in de toekomst volgens trendwatchers zelfs plaats zal zijn voor fitnessapparatuur. Wellness zal integraal deel uitmaken van de badkamer.

Grohe speelt in op deze trend en biedt met F-digital Deluxe iedereen de kans om de douche te veranderen in een persoonlijke ontspanningsruimte. Drie specifiek ontwikkelde modules zorgen voor sfeerverlichting, ontspannende muziek en zachte stoom tijdens de douchebeurt. Dankzij die stoom gaan de poriën open, en kan het lichaam ontgiften. Doe daar nog speciaal geprogrammeerde verlichting én een heerlijk muziekje bij, en het gelukzalig wegdromen kan beginnen. Bovendien is het systeem makkelijk te bedienen via een speciaal ontwikkelde app.

Badkamer wordt echte `ik-ruimte`' border=Daarnaast ontwikkelde de Duitse badkamerspecialist verschillende opties voor een extra ontspannende douche. Zo werd, binnen het Rainshower-systeem, de innovatieve SmartControl drukknoptechnologie gecreëerd, waarmee alle douchefuncties op een bijzonder eenvoudige manier kunnen worden gepersonaliseerd. Zowel de aan-uitfunctie als de volumeregeling zijn geïntegreerd in de nieuw ontworpen drukknop, en dankzij de kartelranden kan de doorstroomhoeveelheid zelfs met natte handen makkelijk worden geregeld. Bovendien kan de temperatuur van het water dankzij de metalen thermostaatgreep op voorhand worden ingesteld, en wordt die gekozen temperatuur met behulp van de TurboStat-technologie ook bijzonder snel bereikt. Het systeem bestaat zowel uit een hand- als een hoofddouche, en die laatste biedt ook een ontspannende TrioMassage-straal – een combinatie van twee krachtige massagestralen – aan. Switchen tussen de favoriete hoofddouchestraal-, regen- of massagedouche of de handdouche kan op ieder moment met een eenvoudige druk op de knop. Ideaal om de spieren los te maken en de huid te verwennen.

Dat ook de kleintjes het verschil maken, bewijst AquaTunes. Want dankzij dit apparaatje, waarvoor Grohe de krachten bundelde met Philips, kan men zijn favoriete muziek voortaan luidkeels meezingen onder de douche. Bye bye zorgen, en genieten maar!

Personalisatie

Ook voor de badkamer gaan consumenten steeds meer op zoek naar een gepersonaliseerde inrichting waarbij de schoonheid van het alledaagse centraal staat. Zo doen na het vrijstaande bad ook losstaande elementen met daarin lavabo’s of zelfs sauna’s verwerkt hun intrede, en duiken nieuwe materialen op voor de afwerking van de badkamer. Zo ontwikkelden saunafabrikanten bijvoorbeeld een lichtere soort hout voor privéspa’s, zodat ze compacter én flexibeler kunnen worden gebouwd. Maar ook voor de andere badkamermeubels is de keuze voor de afwerking steeds groter. Die opties qua structuur, kleur en patronen laten een persoonlijke inrichting toe. Zo biedt Grohe met het brede Grohe SPA-gamma haar klanten de kans om hun droombadkamer te realiseren. Van eerder klassiek over architecturaal tot sensueel minimalistisch: de kranen combineren functionaliteit, geavanceerde technieken en sobere, eengemaakte vormen. Het uitgebreide gamma binnen elke productcategorie maakt het mogelijk om visuele eenheid, en op die manier ook rust, te creëren in de badkamer. Een mooi voorbeeld daarvan is de Essence-lijn die dankzij haar minimalistische vorm een lust voor het oog is, en de tand des tijds makkelijk kan doorstaan. Voor de aansluitende accessoirelijn werkte Grohe bovendien met natuurlijke materialen als glas, steen en hout. Daarnaast ontwikkelde Grohe ook vier bijzondere kleuren – warm sunset, cool sunrise, hard graphite en soft graphite – die beschikbaar zijn bij de lijnen Grandera, Allure Briljant en Eurodisc Cosmopolitan. Ook daarmee speelt Grohe in op de toenemende vraag naar de personalisatie van een badkamer die steeds meer als statussymbool functioneert.

Badkamer wordt echte `ik-ruimte`

Water is een kostbaar goed

Ook duurzaamheid blijft bijzonder belangrijk in de badkamer. In eerste instantie natuurlijk voor het waterverbruik. Want intussen weet iedereen dat water, hoewel het voor ons vanzelfsprekend is, een steeds kostbaarder goed wordt. Daarom ontwikkelde Grohe speciale technologieën, zodat de kranen minder water verbruiken zonder dat de gebruiker aan comfort moet inboeten. Zo zijn de Essence- en Eurosmart-kranen bijvoorbeeld voorzien van een EcoJoy-mousseur, die ervoor zorgt dat het waterverbruik beperkt blijft tot 5,7 liter per minuut.

Het zit in de details

Badkamer wordt echte `ik-ruimte`' border=Zoals wel vaker zit echte luxe dus in de details. Ook het toilet is zo’n detail dat veel mensen over het hoofd zien. Want hoewel het in onze cultuur nog niet zo ingeburgerd is, zijn Italianen of Japanners helemaal verknocht aan douche-wc’s en het frisse gevoel na een toiletbezoek. Om dat gevoel op een makkelijke, comfortabele manier te realiseren bedacht Grohe de Sensia IGS. Bij deze nieuwe generatie douche-wc‘s is het mogelijk om via de afstandsbediening met touchscreen alle mogelijke instellingen zoals de temperatuur, kracht en duur van het water, maar ook de duur en temperatuur van het droogsysteem op maat in te stellen. En terwijl dit toilet slechts een beetje meer energie en water nodig heeft, schakelt het wel een vervuilende factor uit: het toiletpapier.

Ook interessant