Duurzaam Bouwen

Groepsaankoop voor zonnepanelen in Antwerpen

De provincie Antwerpen organiseert deze lente een groepsaankoop voor zonnepanelen. Inschrijven is vrijblijvend en de provincie regelt alle praktische zaken. Het is de eerste keer dat er in ons land op zo'n grote schaal een groepsaankoop voor zonnepanelen plaatsvindt. Eerder gebeurde dat wel al voor elektriciteit of gas. In Nederland hebben verschillende gemeenten al met succes een groepsaankoop voor zonnepanelen georganiseerd.

"We denken in loop van het voorjaar in een eerste regio in de provincie te starten. Mensen kunnen zich vrijblijvend inschrijven. Nadien beslis je of je er effectief op wilt intekenen. Als je zegt, het is toch niets voor mij, even goeie vrienden dan. Zeg je van, het is wel iets voor mij, dan gaan we je ontzorgen. Hoe kan dat op jouw dak geplaatst worden? Zijn er dingen waar je rekening mee moet houden? Financieel ook, zijn er leningen of premies te krijgen. Dat nemen we je dan voor jou in handen", aldus Inga Verhaert van het provinciebestuur.

Subsidies worden er niet meer gegeven. De investering zou wel in acht jaar terugverdiend zijn. De juiste datum van de groepsaankoop is nog niet bekend, maar je kunt je nu alvast melden via de website van de provincie.

Ook interessant