Groepsaankoop zonnepanelen in 19 Nederlandse gemeenten

  NL   14 juni 2012 Bron: Gemeente Heerhugowaard
19 Noord-Hollandse gemeenten organiseren samen met iChoosr vanaf 14 juni een grootschalige groepsaankoop in Noord-Holland voor Zonnepanelen. Huiseigenaren en kleine ondernemers in Noord-Holland kunnen zich tot 23 september gratis en vrijblijvend inschrijven via een website.
De officiële start van de actie is donderdagmiddag 14 juni om 13.30 in Heerhugowaard.

Als gevolg van de recente prijsdalingen van zonnepanelen is de aanschaf financieel aantrekkelijk geworden. De Noord-Hollandse gemeenten en iChoosr organiseren daarom nu een groepsaankoop om een scherpe prijs te bedingen voor de levering én installatie van zonnepanelen. Op deze manier wordt het voor (dak)eigenaren zo eenvoudig mogelijk gemaakt om over te gaan tot aanschaf.

Na de inschrijfperiode wordt er een veiling georganiseerd. De deelnemende leveranciers moeten aan strenge voorwaarden voldoen, waardoor kwaliteit en service worden geborgd. Het beste bod uit de veiling wordt aan alle deelnemers aangeboden. Deze worden daarbij maximaal geïnformeerd, zodat ze weloverwogen kunnen beslissen of ze gebruik willen maken van het aanbod. Wanneer de deelnemer het aanbod accepteert, wordt de levering plus installatie van de zonnepanelen volledig verzorgd, makkelijker kan het niet.

Christiaan Kwint, wethouder van de gemeente Heerhugowaard en initiatiefnemer van deze groepsaankoop: “Door het veiling mechanisme verwachten we een scherpe prijs. Maar dit initiatief laat ook zien dat we het voor de mensen zeer eenvoudig maken om de stap te maken naar zonne-energie.”

Bart Stevens van iChoosr: “De aanpak van de Provincie Noord-Holland is de juiste. De regionale aanpak biedt de ideale schaalgrootte. iChoosr ‘s kennis en ervaring op het gebied van klantvriendelijke groepsaankopen sluit hier zeer goed op aan.”

Deelnemende gemeenten:
Alkmaar – Amstelveen - Bergen – Castricum - Den Helder – Drechterland – Enkhuizen – Haarlem – Heerhugowaard – Heiloo - Hollands Kroon – Hoorn -Koggenland - Langedijk - Medemblik - Opmeer - Purmerend -Stede Broec - Zaanstad

Inschrijven kan via de website www.SamenZonneEnergie.nl
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo